elixir.ro
Home Login Contact

Caldura mistica, o etapa ce apare in rugaciunea inimii


Caldura mistica este o etapa ce apare in timpul rugaciunii inimii. De multe ori calugarii isihasti petrec ierni grele in grotele lor ori chiliile de rugaciune fara caldura. Ca si calugarii tibetani acestia reusesc datorita practici rugaciunii sa atate focul caldurii mistice care izvoreste din inima infierbintandu-le trupul. Astfel s-au intalnit "lucratori cu duhul" care umplau desculti pe geruri mari ori topeau zapada din jurul lor daca ramaneau mult intr-un loc iarna - cum era harismaticul Mos Gheorghe. Dar sa vedem cun e descrisa ea cei care au experimentat-o:

"Mai intai vine o caldura de la rarunchi, care ne cuprinde si care se arata ca o inselare…apoi vine o alta caldura de la inima si daca mintea coboara la ganduri de desfranare e o inselare. Dar daca toto tupul se incalzeste de la inima in timp ce inima este curata si fara patima, si este ca si cum s-ar alipi de adancul inimii, atunci este cu adevarat o lucrare a harului." - parintele Calist - Patriarhul Constantinipolului.

Episcopul Teofan ne da si cauza acestei calduri mistice: "Primul rod al caldurii dumnezeiesti este concentrarea gandurilor in inima si dorul dupa Dumnezeu."
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

convallaria-lacramioara
silene-gusa-porumbelului
actaea-actea
gazania-gazania
mimosa-mimoza
espostoa-espostoa
pelargonium-muscata
heuchera-heuchera