elixir.ro
Home Login Contact

Stalpnicii isi desavarseau lucrarea inaltandu-si stalpi


Acesti pustnici intariti in credinta si nenumarate incercari din care ieseau biruitori nu se clinteau din fata atacurilor violente ale necuratului si isi urmau rugaciunea. Stalpnicii se izolau "catre cer" inaltandu-si stalpi pe care isi desavarseau lucrarea - inaltandu-se astfel atat fizic cat si spiritual deasupra pamantului lumii. Aceasta inaltare crea launtric insasi sentimentul dezlipirii - desfacerii legaturilor cu pamantul. Un astfel de exemplu il ofera egumenul Ioan "cel care statea pe stalp".

Acestuia i se arata mereu in vise venirea unui prunc. Intr-o zi un prunc s-a suit in varful muntelui si a aflat acolo o manastire mica langa care se afla egumenul Ioan care statea pe stalp. Acesta vazandu-l i-a zis: "Vino fiule caci tu esti acela ce adesea m-i se arata in vis ca unul ce a-i a-mi urma aici…". Pruncul avea doar 6 ani iar calugarii ceilalti nu intelegeau cum de a venit singur prin acele locuri pustii. Copilul era Sfantul Simeon Stalpnicul - un alt mare stalpnic. Despre acesta putem spune ca el, de mic copil postea impreuna cu pustnicii si inca mai mult decat acestia. De la 7 ani el s-a rugat de monahi sa ii zideasca si lui un stalp langa cel al egumenului Ioan. Lui i s-a descoperit, datorita evlaviei toata imparatia diavolului si toate nalucirile.

Invingandu-le cu staruinta si credinta lui i s-a dat de catre Domnul Isus putere asupra duhurilor necurate si a inceput a le goni din oameni si a tamadui boli. De dimineata pana la ora 9 el se ruga dupa care studia si scria carti pana la apus dupa care reincepea rugaciunea de seara, pana dimineata, fara somn.

Cand se lumina poruncea somnului sa se apropie putin. Dup ace se odihnea isi relua cuvenita pravila. Venind intr-o zi un om foarte trist din pricina mortii feciorului si rugandu-l pe sfant sa il invie. Sfantul a cazut in rugaciune si apoi a spus: "mergi, du-te, fiul tau e viu!". Acasa intr-adevar, cand a ajuns, fiul sau era viu si cu multa bucurie l-a adus sfantului sa ii multumeasca. Oamenii veneau la el iar Sfantul Simeon ii vindeca in numele Domnului de orice suferinta. Unii il pomeneau doar si crezand, se vindecau de suferinta lor.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

aster-steluta
lathyrus-sangele-voinicului
bergenia-craciunita
phoenix-dactylifera-curmalul
thunbergia-tunbergia
mimosa-mimoza
peperomia-peperomia
dianthus-garofite