elixir.ro
Home Login Contact
 
 
 
Selectati mai intai dictionarul in care doriti sa cautati. Tastati apoi cuvantul a carei interpretare doriti sa o aflati, numele sau planta medicinala despre care doriti informatii.

Se pot folosi abrevieri ca de ex: AC sau Acele sau Ace

Se pot folosi de asemenea cuvinte compuse. EX: asul de trefla


Cuvantul de cautat: 

 

Interpretarea viselor
 
    Visul este ceva intim, personal, o latura care trebuie cunoscuta si descifrata noua însine. Tematica viselor reflecta elemente ale reprezentarilor vizuale, auditive, chinestezice, emotionale si reflecsive desfasurate în perioadele apropiate sau îndepartate ale activitatii noastre. Se întelege astfel mai usor de ce visele reflecta personalitatea, diversitatea formelor de activitate ale fiecarui visator, asigurându-le o mare varietate de interpretari. Din acest punct de vedere visele pot aparea asemeni iluziilor si halucinatiilor din perioada constienta ceea ce poate duce la o interpretare gresita, caci ele au si o dimensiune care depaseste realitatea personala semnificând o dimensiune cosmica care în timpurile arhaice, pâna astazi a fost sesizata si interpretata de initiati depâsind întelegerea obisnuita. Interpretarea viselor a atins un anumit prag în cunoastere, aceasta fiind însa în direca legatura cu fiziologia creierului si îndeosebi a somnului. O cunoastere insuficienta care nu poate raspunde decât într-o neînsemnata masura trairilor de "dimensiuni" profunde pe care omul le manifesta de-a lungul existentei, mai mult sau mai putin constient de acestea. Oniromantia fiind de fapt o prepsihanaliza mult mai complexa si care atinge parti abisale ale fiintei, mult dincolo de sfera mentalului constient obisnuit.
Dr. Green a afirmat ca, de fapt, descoperirea lui Freud nu consta în aceea de a fi dat visului o semnificatie, întru-cât acest lucru oamenii l-au facut înca din vremuri stravechi. În epocile trecute, visul era investit cu puteri particulare, dar ce e mai important de semnalat e ca semnificatia acordata visului a variat extrem de mult în functie de epoca istorica si contextele sociale si culturale, de legatura acestora cu constientul. De aceea, interpretarea viselor a fost si va fi întotdeauna un câmp deschis de discutii. Interpretarile de acum câteva sute de ani, deja nu mai corespund în totalitate simbolurilor de astazi, dar corespund simbolurilor asa-numite arhetipale (arhetipul batrânului, al mamei, al bisericii, al tatalui, al muntelui, al lui Dumnezeu, al vrajitoarei, al pisicii negre, al lupului, al zânei bune si alte sute de asemenea arhetipuri). Interpretarile de asemenea pot sa difere de la subiect la subiect chiar si în functie de vârsta. Daca un copil mic viseaza ca aluneca într-o graopa poate însemna o anxietate, o îmbolnavire, o depresie (conteaza mult detaliile visului), o pierdere de energie. La o persoana adulta acelasi vis poate însemna o dorinta sexuala, instinctuala, necontrolata, o scadere a controlului în acest sens fiind posedat de pofte instinctuale. Oamenii de stiinta, au observat ca visul nu este un fenomen continuu, ci un eveniment episodic care survine în cursul somnului. Cercetari recente au demonstrat ca imaginile din vis, noi le percepem fragmentate, ca pe niste clisee, visul nederulându-se continuu ci pe fractiuni foarte fine dar este receptat de catre minte ca fiind continuu. Acest fenomen se produce mai ales pentru ca perceptia timpului în stare de somn este cu totul alta. În vis timpul este mult mai condensat, astfel desfasurându-se totul mult mai repede.