Roscovul este un arbore de talie mica, din familia Leguminoaselor, originar din tarile arabe, care este cultivat in regiunea Marii Mediterane pentru fructele sale dulci si comestibile. Prezinta frunze compuse cu foliole eliptice si persistente.
Fructele sale sunt in forma de pastai cu lungimea de 12-15 cm de culoare bruna, asemanatoare ca forma si culoare cu cele de salcam, in interiorul acestora sunt inchise 5-8 seminte ovale, putin comprimate, tot de culoare bruna. Partea comestibila, pastaia ajunsa la maturitate este carnoasa, are un gust dulce foarte placut si putin aromat.
Roscovele pot fi consumate ca atare, in stare proaspata fiind bogate in glucide si cu o valoare nutritiva ridicata. Ele se prelucreaza prin deshidratare pana la un continut in apa de circa 6-8%.
ce puteti sa-mi spuneti despre roscovul ne comestibil care se gaseste si la noi ca utimizare alta decit ornamentala cunosc o persoana care are puieti de roscove si vrea sa le valorifice, m-am oferit sa caut pe internet si nu am gasit mare lucru va multumesc , daca putem sa-l ajutam ar fi nemai pomenit (are 80 ani)deak_angela2005@yahoo.com
Raspunde