plante si flori
Home Login Contact
INGRIJIREA PLANTELOR - 5 articole.

Factorii de mediu


Cunoasterea influentei factorilor de mediu asupra plantelor floricole este de mare importanta pentru floricultor si nu numai. Viata organismelor incepand de la cele mai simple si pana la formele cele mai evaluate, se desfasoara intr-un complex de factori ecologici. Cultivarea pe scara tot mai larga a diferitelor plante floricole, provenite din diverse zone climatice ale globului, ne obliga sa cunoastem ecologia lor in vederea adaptarii la noile conditii.

Factorii ecologici trebuie sa fie bine dirijati, astfel incat sa nu se creeze dezechilibru in functiile biologice ale plantelor, care se pot solda cu rezultate nesatisfacatoare sau, uneori, chiar cu pierderea plantelor.

Cultivarea plantelor in sere sau alte spatii adapostite impune cunoasterea amanuntita a locului de unde provin si a tuturor cerintelor fata de factorii de mediu, care dupa cum se stie, actioneaza incomplex si intr-o continua corelatie asupra plantelor, astfel incat sa li se poata asigura conditiile pe care le-au avut in locul de origine.

Importanta luminii
Temperatura optima
Necesarul de apa
Calitatea solului
Respiratia plantelor