elixir.ro
Home Login Contact

Orgasmul si frigiditatea


Pentru ca viata ta sexuala sa fie una normala, trebuie ca, pe lânga înzestrarea fizica, sa mai dispui si de unele cunostinte, care te vor putea ajuta sa-ti întelegi mai bine partenera si întregul mecanism al actului sexual. 

Acest capitol te va ajuta sa întelegi ca ,punctul culminant al placerii feminine, depinde de mai multi factori.

Frigiditatea

În general barbatii pot avea orgasm de fiecare data când fac dragoste. Femeile însa, nu sunt chiar atât de norocoase. Unele femei, au parte de unul sau chiar mai multe puncte culminante de fiecare data când fac dragoste. Altele sunt fericite sa ajunga doar pe aproape. Si nu putine femei sunt foarte frustrate datorita acestei incapacitati de a avea orgasm în timpul actului sexual. 

Orgasmul este perceptia subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, manifestata printr-o senzatie de placere! Subiectiv, orgasmul începe printr-o senzatie de suspendare sau oprire, care dureaza o clipa, si este urmata imediat de constiinta intensa a senzualitatii. Orgasmul este o voluptate coplesitoare, care cuprinde întregul corp, dând starea unei placeri incomparabile, în care si timpul pare oprit, în curgerea lui. Aceasta stare pare a avea putine legaturi cu reproducerea, deoarece perpetuarea individului se produce si în lipsa orgasmului.

Orgasmul, face ca partenerii care se iubesc reciproc sa emane, sau mai degraba sa fie cuprinsi de o energie ,care se împleteste si care trece dincolo de ei. 

În timpul orgasmului, apare o stare asemanatoare cu o "transa lucida". Râsul sau plânsul care le cuprinde pe unele femei în momentul orgasmului, nu este o manifestare isterica, ci o forma de perceptie a culminatiei acuplarii. Ambii perteneri în momentul orgasmului au o mimica sobra, serioasa, concentrata. Seriozitatea si concentrarea din momentul preorgasmic, precum si cea din punctul suprem al orgasmului nu lasa loc nici unui fel de trivialitati sau dulcegarii, nici chiar în cazul amantilor de ocazie. Crisparea orgasmica se aseamana cu încremenirea din momentul mortii.

Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; la aceeasi persoana, intensitatea orgasmului difera în raport cu unele împrejurari, dar mai cu seama cu etapele vietii.

Orgasmul este comun barbatului si femeii, si cel mai adesea este exprimat ca o placere fizica intensa, manifestata de ambele sexe, printr-o descarcare a tensiuni aparute în urma excitatiei sexuale. Momentului "extatic" îi urmeaza detenta nervoasa manifestata, pe plan somatic, printr-o relaxare totala, iar pe plan psihic, printr-o stare crepusculara si de abandon.

Orgasmul are o durata cuprinsa între 3 si 10 secunde.

ORGASMUL FEMININ poate fi declansat spotan, în momentul ejacularii (orgasmului) barbatului, însa de cele mai multe ori, cele doua fenomene nu coincid.

De cele mai multe ori femeia percepe apropierea orgasmului: tensiunea sexuala crescânda iar, la un moment dat, orgasmul este inevitabil. De regula, în aceasta "siuatie fara întoarcere" femeia va forta obtinerea orgasmului sugerând, verbal sau nonverbal barbatului, ca este necesara o accelerare si amplificare a miscarilor copulatorii. Alteori nu este necesara accelerarea ritmului, ci doar a fortei miscarilor sau, femeia cere partenerului sa se opreasca, executând doar ea miscarile care îi covin. 

La barbat orgasmul odata declansat nu mai poate fi întrerupt prin factori externi sau prin vointa.

Spre deosebire de barbat, la care atingerea momentului de vârf al excitatiei este urmat inevitabil de orgasm (si ejaculare), femeia poate "rata" orgasmul.Un zgomot neasteptat sau "enervant", schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei, ejacularea pe neasteptate a barbatului, pot duce la neobtinerea orgasmului de catre femeie. Psihic si somatic, femeia resimte ca foarte dezagreabila aceasta stare de perplexitate - "pe jumatate satisfacuta, pe jumatate frustrata". Obiectiv si subiectiv aceasta nereusita, se traduce prin încordare musculara, nervozitate, stare depresiva, uneori cefalee pulsativa foarte intensa.

Orgasmul se realizeaza prin stimularea tactila a organelor genitale, însa se poate obtine si prin stimuli tactli ce pleaca de la nivelul mameloanelor sau stimuli psihici, imaginativi (stimulari fantasmatice).

Femeile au orgasm, fie prin stimulare, numai a clitorisului , fie prin patrunderea, adânc, a penisului în vagin, urmata de miscari copulatorii; în prima situatie se obtine un orgasm foarte intens, acut, "electric", iar în a doua situatie se produce un orgasm mai "intern", mai profund, cald, plin, subtil; mai blând difuz.

Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atât clitoridian, cât si vaginal. Totusi, unele nu reusesc decât senzatii voluptoase, declansate la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizându-se numai prin excitare vaginala. 

Masters si Johnson fac observatia ca, în timpul fazei de excitare, femeia are o rosire de natura sexuala a fetei, a sânilor si mai târziu, a altor zone ale corpului. Sfârcurile devin tari si începe imediat lubrifierea vaginala. Clitorisul se umfla si se lungeste.

În timpul acestei faze, în primele treizeci de secunde de când barbatul începe miscarea intravaginala, cele doua treimi dinspre interior ale vaginului se extind reflex. Este o lungire, însotita de o latire. De fapt, este vorba de o supraextindere, astfel încât un penis în erectie maxima, se poate pierde în spatiul respectiv, În timp ce miscarile coitale continua, dupa circa un minut aceasta "balonare" înceteaza.

Vaginul se contracteaza involuntar în jurul penisului. Aceste mici ajustari înseamna ca, o femeie se poate acomoda confortabil cu penisuri mai mici sau mai mari. Este limpede - cel putin în cazul muschilor de la accesul în vagin - ca muschi mai puternici înseamna o mulare mai buna care, la rândul ei, ofera senzatii mai intense celor doi parteneri.

În timpul stimularii sexuale, reactiile fizice ale femeii pot fi catalogate conform urmatoarelor faze:

Faza de excitare: rosire de natura sexuala; sfârcuri tari; lubrifiere vaginala; clitoris crescut si în erectie; vagin expandat.

Faza de platou: se umfla întreaga zona a mameloanelor; cresterea pulsului; retragerea clitorisului; buzele vaginale interne cresc si se înrosesc; cresterea zonei exterioare a vaginului; crestere globala a tensiunii musculare.

Faza orgasmica: baza pelvisului si uterul se contracta în mod repetat, tensiune musculara maxima.

Faza de revenire: erectia sfârcurilor si roseata dispar; clitorisul se întoarce la pozitia normala; vaginul revine la marimea normala.

În timpul fazei de platou, aureolele mamare se umfla, creând impresia ca, nu a avut loc erectia sfârcurilor. Ritmul cardiac creste, iar clitorisul se retrage, devenind foarte dificil de localizat. Labia minor (buzele interioare) devin rosii intens si vor creste pâna la de doua ori marimea lor normala. 

Desi partea interioara a vaginului s-a expandat, debitul crescut de sânge cauzeaza o tumefiere a treimii dinspre exterior a vaginului, care va forma ceea ce se numeste platfoma orgasmica. Intrarea devine cu 30 pâna la 50 de procente mai îngusta. Majoritatea musculaturii voluntare se afla în aceasta parte a vaginului.

Asadar, corelata cu îngustarea, o forta mai mare a acestor muschii poate duce la o strîngere mai intensa, deci la o stimulare mai intensa pentru penis.

Tensiunea musculara crescuta, acumulata în primele doua faze, ajunge la un apogeu în timpul fazei orgasmice. Muschii vaginali si uterul se contracta exploziv, de trei pâna la cincisprezece ori. Un orgasm cu o intensitate deosebita se poate declansa cu o contractie care dureaza doua pâna la patru secunde, iar contractiile care îi urmeaza se repeta la intervale de circa o secunda.

În cele din urma, în faza de revenire, erectia sfârcurilor si roseata de natura sexuala dispar. Clitorisul se întoarce la pozitia lui normala, în cinci pâna la zece secunde dupa încetarea contractiilor din timpul platformei orgasmice.

Masters si Johnson au remarcat, deloc surprinzator, ca aceste faze dureaza mai mult la femei decât la barbati. Acest lucru este valabil mai ales în timpul acuplarilor în cursul carora nu a existat suficienta stimulare, manuala sau orala, sau cu un barbat lipsit de experienta, care nu stie cum sa-si stimuleze partenera.

Interesant, în timpul masturbarii, când femeia are controlul si stie exact ce trebuie sa atinga si pentru cât timp, ea poate ajunge, ca si barbatul, la intensitatea maxima, în doua-trei minute.

Pentru ca femeia sa ajunga la orgasm, ea are nevoie de o stimulare consistenta a clitorisului. Aceasta cauzeaza o crestere a fluxului sanguin în organele genitale si o crestere în tensiunea musculara, care duc în cele din urma la orgasm. Dar, daca stimulii nu sunt adecvati, femeia poate sa sara peste detenta orgasmului si sa cada încet, de pe platou într-o faza de revenire, excesiv de prelungita. 

Masters si Johnson au descris trei modalitati de traire subiectiva a orgasmului de catre femeie:

1 Modelul A care cuprinde femeile cu orgasme multiple. În faza de platou, între orgasme nu exista perioade refractare. Aceste femei pot declansa 6-7 orgasme succesive. De obicei, a doua sau a treia experienta orgasmica este resimtita subiectiv mai placuta si mai satisfacatoare. La barbat, în cazul unor raporturi sexuale repetate , în cadrul aceleiasi întâlniri, primul orgasm este mai intens. Acest fapt este legat probabil de cantitatea ejaculantului. 

2 Modelul B este caracteristic femeilor tinere, mai putin experimentate din punct de vedere sexual: la acestea se constata o crestere rapida a excitatiei spre faza de platou. Faza de platou prezinta mici fluctuatii catre orgasm, fara a se realiza un orgasm intens. Dupa faza de platou, urmeaza un declin lent, spre o stare în care excitatia sexuala dispare.

3 Modelul C se caracterizeaza printr-o crestere rapida a excitabilitatii, fara faza de platou, însa cu orgasm unic si intens.




Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

hydrangea-hortensia
babiana-babiana
nemesia-nemesia
amaryllis-crin-de-iarna
passiflora-floarea-pasiunii
ananas-sativus-ananasul
fatsia-Aralia-Japonica
monarda-menta-decorativa