elixir.ro
Home Login Contact

Ejacularea precoce


Ejacularea precoce, cea mai frecventa problema a sexualitatii masculine, reprezinta eliminarea lichidului spermatic înainte sau la scurt timp dupa patrunderea penisului în vagin.

Durata normala a actului sexual este de 5-30 minute. Se poate vobi de o situatie patologica în cazul în care actul sexual dureaza sub 5 minute de la intromisiune dar si în cazul în care depasind 30 de minute (peste 1 ora) este imposibila ejacularea. 

Ea este privita în general diferit megând de la considerearea ei ca fiind o lipsa de experienta sexuala si pâna la o afectiune functionala. 

Nu trebuie în primul rând considerata ca fiind un dezastru. În cazuri în care nu este vorba de leziuni la nivel genital ea fiind reversibila, cu un efort sustinut si în cele mai multe cazuri fara prescrierea de medicamente. 

Înlaturarea ejacularii precoce porneste de la contolul ejacularii. Multi considera ejacularea un act reflex si ca urmare imposibil de controlat. Nu este asa, si acest lucru sa putut dovedi stiintific pe baza unor descoperiri legate de comportamentul uman în timpul actului sexual.

S-a încercat o sistematizare a exercitiilor pentru controlul ejacularii, care are la baza capacitatea de a recunoaste cât mai bine senzatiile de excitatie sexuala si tensiune, si capacitatea modificarii comportamentul pentru a prevenii sau întârzia ejacularea.

În timpul actului sexual, exista o anumita perioada de timp când barbatul îsi poate controla ejacularea. Asa numita zona de control este cuprinsa între începutul stimularii penisului pâna înainte de punctul în care controlul ejacularii devine imposibil. 

Daca doriti sa va bucurati de un act sexual prelungit, în care sa savurati fiecare moment de excitatie, fara însa a ejacula imediat, va trebui sa învatati sa recunoasteti zona de control si sa va adaptati miscarile, astfel încât sa va mentineti cât mai mult timp în aceasta zona fara a depasii însa mijlocul ei. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa va cunoasteti foarte bine. Trebuie sa cunoasteti miscarile si gesturile care va excita mai mult si care, v-ar putea duce la ejaculare, pentru a putea tempera excitatia în unele momente.

Un barbat care nu-si controleaza ejacularea, nu are nici o alternativa, trecând de nivelul zero la excitatia maxima, fara a face pauza. El poate fi constient de momentul în care va ejacula, dar nu cunoaste existenta zonei de control si în consecinta, nu stie ce ar putea face în aceasta zona. 

Comportamentul lui X de a-si scurta sau prelungi actul sexual, implica un numar de obisnuinte automate aflate în afara câmpului constientei. Cel mai probabil nu va sti sa-ti spuna ce face pentru a-si controla ejacularea. Este la fel ca si mersul pe bicicleta. Nu poti spune, în mod concret, tot ceea ce faci pentru a te mentine în sa, dar esti constient de miscarea care trebuie facuta pentru a-ti aduce echilibrul.

La partea cea mai de sus a zonei de control, se afla ceea ce, Masters si Johnson au numit punctul de inevitabilitate a ejacularii sau mai pe scurt punctul fara întoarcere. Acesta este punctul la care barbatul simte ca va ejacula. Si este exact ceea ce se întâmpla. Senzatiile percepute sunt determinate de contractiile prostatei si ale veziculelor seminale. Odata ce aceste contractii au loc, ejacularea este pe cale de a se produce si nimic nu o poate opri. Controlul ejacularii nu poate fi exercitat dincolo de punctul fara întoarcere. 

Zona de control este reprezentata de senzatia de excitatie sexuala sau de tensiune. Pentru multi barbati este dificil sa diferentieze senzatia de excitare sexuala de cea de tensiune, fapt neesential pentru cei care doresc sa dezvolte un control mai bun al ejacularii. În timpul actului sexual, ceva în interiorul tau creste în intensitate, fie ca o numesti pasiune, tensiune sau excitare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmaresti aceasta senzatie. Cea mai buna metoda este de a te concentra asupra partilor corpului, unde simti cel mai intens cresterea senzatiei de excitare/tensiune. Aceasta zona, este pentru majoritatea barbatilor, fie penisul, fie scrotul. Trebuie sa sti la ce nivel senzatia atinge punctul fara întoarcere. Înainte de acest punct poti face ceva pentru a controla ejacularea. 

Barbatii au dobândit acest control, în general fara sa-si dea seama ca învata ceva. Toti am învatat sa controlam unele reflexe, indiferent daca reusim sau nu sa controlam ejacularea. Controlul reflexului urinarii este exemplul cel mai bun. Asa cum cu mult timp în urma ai învatat sa-ti recunosti si sa contolezi semnalele corpului legate de urinare, sa simti efectiv care dintre muschi trebuie sa-i contracti ,pentru a întârzia urinarea, tot asa, acum trebuie sa înveti sa controlezi derularea momentului de tensiune sexuala pentru a putea sa-l diminuezi sau sa-l amplifici.

Ejacularea precoce nu se masoara cu timpul ci cu vointa. 

Concentrarea este un factor important ,pentru a obtine rezultate cu exercitiile de control a ejacularii. Teama ca nu te poti abtine sa nu ejaculezi, creaza un stres care te face sa ejaculezi prea repede.

Acest fapt poate fi adevarat, dar în acelasi timp, poate fi un factor determinant al imaginii pe care ti-o creezi despre propria persoana si poate accentua tocmai imaginea pe care doresti sa o schimbi. 

Va fi mult mai usor sa-ti schimbi obiceiurile sexuale, daca în acelasi timp vei schimba si imaginea pe care o ai despre tine. Încearca cât mai mult timp cu putinta sa te imaginezi cum ai dori sa fii si staruieste cât mai putin asupra imaginii actuale.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

ardisia-ardisia
gardenia-gardenia
digitalis-degetel
hedera-iedera
cerastium-lana-caprelor
montbretia-montbretia
streptocarpus-streptocarpus
allamanda-alamanda