In tara noastra cea mai raspandita specie este Canna Indica. Planta vivace prin rizomul sau puternic, carnos, decorativa in primul rand prin frunzele sale mari, ovale, unele sunt verzi altele purpurii sau cu dungi, dispuse altern. Florile sfralucitoare, numeroase si mari, terminale si cu staminele transformate in petale, bogat colorate, dau un plus de exotism gradinii in care sunt prezente toata vara.
Culoarea florilor poate fi albaivoar, roz inchis, galbena portocaliu, corai si cel mai des rosie. Tufele pot atinge 2 m inaltime. In octombrie apar fructele globuloase, inzestrate cu spini. Este originara din zonele tropicale si subtropicale ale Americii.
Canna se inmulteste prin seminte si prin divizarea rizomilor. Semanatul se face in sere calde, in luna februarie-martie, semintele se pun, mai intai la inmuiat timp de 10 zile in apa calda, pentru a se fragezi tegumetele. Acest procedeu este folosit pentru obtinerea de noi varietati. Tinerele plante se repica in sera in mai-iunie la ghivece de 5-6 cm diametru sau afara, pe brazda, Ia 15 cm distanta. Inca din luna august vor putea inflori. Diviziunea rizomilor este cel mai simplu si rapid sistem de inmultire.
Dupa aparitia primelor brume de toamna, inceputul lunii noiembrie, inainte de venirea inghetuIui, se scot plantele-mama lasand pamantul pe rizomi, scurtandu-se numai tijele la cca. 30 cm. Se tin cateva zile in adaposturi pana ce pamantul si rizomii isi reduc din excesul de umiditate. Dupa aceastä operatie se pot depozita in locuri bine aerisite, cu umiditate medie de 75% si cu o temperatura de 7-8°C. In depozite se pot aseza fie pe stelaje fie direct pe ciment sau pamant, acoperiti cu nisip. In luna martie rizomii se scot, se curata de pamant si li se face diviziunea, astfel ca fiecare segment sa aiba cativa muguri aparenti. Taieturile se presara cu praf de carbune, apoi se planteaza, de preferat, in ghivece de 8 la 12 cm diametru, intr-un pamant usor (telina, mranita, turba, nisip) asteptand plantarea in luna mai Ia locul dorit, Ia 80/50 cm distanta.
Cana prefera pamanturi usoare, proaspete si bine ingrasate. Udarile abundente sunt indispensabile in cursul verii daca dorim sa avem o inflorire care sa dureze din iulie-august pana la venirea gerurilor. Sunt recomandate locurile insorite. Plantele pot fi folosite fie izolate intr-o peluza, fie in amestec cu alte plante in diferite compozitii floristice din parcuri si gradini.