plante si flori
Home Login Contact

Calceolaria - Papucii doamnei

Cultivare si ingrijire - 2 comentarii

papucii doamnei - calceolaria

Originara din regiunile temperate ale Americii de Sud, cuprinde cca 120 specii. Sunt plante erbacee sufrutescente sau frutescente. Calceolaria este o planta bienala, cu tulpini de la 30 la 60 cm inaltime, erecte, ramificate si frunze in rozeta ovala, mari, paroase si moi.

Este o planta apreciata atat pentru forma curioasa a florilor asemanatoare unui portmoneu, cat si pentru coloritul lor cald si variat: alb, galben, rosu-purpuriu, violet sau patate ca balana tibrului, uniculore sau punctate. Corola neregulata prezinta doua diviziuni: cea superioara mai scurta decat caliciul si cea inferioara, atarnanda, de forma unei pungi ovale, umflate.

Sezonul lor de inflorire cuprinde perioada aprilie-iunie. In cadrul acestei specii, s-au remarcat soiurile: Grandiflora, Grandiflora Pumila Compacta, Multiflora nana.

Se inmulteste prin seminte. Se seamana in cutii bine drenate, intr-un amestec de pamant de padure foarte nisipos si pana la rasarire se tin umede si umbrite in sere sau rasadnite. Dupa 14 zile d la rasarire, efectuam primul repicat al rasadnitei, iar dupa 4 saptamani, pe al doilea, in cutii, la 4-7 cm distanta. Se vor tine in locuri semiumbroase si aerisite. Cand rasadul s-a dezvoltat, il plantam in ghivece intr-un amestec cu 2/3 pamant de padure, 1/3 pamant de frunze, nisip si faina de oase.

Se va ierna in sere reci, 3-6 oC, bine aerisite (dar fara curenti), aproape de geam sau in rasadnite. Udatul se face moderat, avand grija sa nu udam frunzele care putrezesc foarte usor.

Poze cu: calceolaria

calceolaria 1 - papucii doamneicalceolaria 2 - papucii doamneicalceolaria 3 - papucii doamneicalceolaria 4 - papucii doamneicalceolaria 5 - papucii doamnei

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/bromelia-8270015.jpg
bromelia
../plante-si-flori/photos/apartament/coleus-lour-7873838.jpg
coleus lour
../plante-si-flori/photos/apartament/jasminum-2847952.jpg
jasminum
../plante-si-flori/photos/apartament/calceolaria-9005958.jpg
calceolaria
../plante-si-flori/photos/apartament/araucaria-6015516.jpg
araucaria
../plante-si-flori/photos/apartament/citrus-aurantium-9409399.jpg
citrus aurantium
../plante-si-flori/photos/apartament/plumbago-3240583.jpg
plumbago
../plante-si-flori/photos/apartament/myrtus-6814587.jpg
myrtus
../plante-si-flori/photos/apartament/episcia-7521657.jpg
episcia
../plante-si-flori/photos/apartament/passiflora-3297798.jpg
passiflora
Mai multe

Comentarii: Adauga

mari

cand se seamana???sunt pretentioase, ca de frumoase sunt foarte frumoase

Raspunde
Maria

O singura intrebare, va rog, cum procedez daca trebuie sa plec o saptamana si nu are cine uda floarea. Rezista atata timp fara apa?

Raspunde