plante si flori
Home Login Contact

Dracaena - Dracena

Cultivare si ingrijire - 7 comentarii

dracena - dracaena

Genul Dracaena, mult asemanator cu Cordyline, decorativ prin frunzele panasate cu galben auriu, cuprinde 10 specii originare din tinuturile tropicale si subtropicale ale Asiei si Africii. Deosebirea esentiala dintre cele doua genuri const in culoarea radacinilor si forma lor. La Dracaena, radacinile sunt de culoare galbena sau portocalie, dar putin carnoase, la Cordyline sunt albe rizomatoase.

Se complace in incaperi moderat incalzite, pretinde o umiditate atmosferica ridicata. Le vom pulveriza cu apa la temperatura mediului. Soiurile cu frunze dungate pretind temperaturi ridicate (cca25oC), iar iarna cel putin 15oC si aceeasi umiditate atmosferica ridicata.

Frunzisul, atragand cu usustrinta praful, trebuie sters cu un burete moale si umed, pe ambele fete. Plantele batrane capatand dimensiuni importante, le putem trnsforma in plante scunde prin aplicarea marcotajului aerian.

Transplantarile se fac, de preferinta, primavara, intr-un pamant bogat, bina aerisit si cu un drenaj bun. Inmultirea se face prin semanare (la caldura multe), prin butasi de tulpina sau de varf sau marcotaj aerian.

Poze cu: dracaena

dracaena 1 - dracenadracaena 2 - dracenadracaena 3 - dracena

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/Erica-gracilis-3705607.jpg
erica gracilis
../plante-si-flori/photos/apartament/sinningia-9700227.jpg
sinningia
../plante-si-flori/photos/apartament/ixia-2662821.jpg
ixia
../plante-si-flori/photos/apartament/araucaria-6015516.jpg
araucaria
../plante-si-flori/photos/apartament/rosa-8926325.jpg
rosa
../plante-si-flori/photos/apartament/plumbago-3240583.jpg
plumbago
../plante-si-flori/photos/apartament/rhododendron-obtusum-6118204.jpg
rhododendron obtusum
../plante-si-flori/photos/apartament/alocasia-1475197.jpg
alocasia
../plante-si-flori/photos/apartament/saintpaulia-9623412.jpg
saintpaulia
../plante-si-flori/photos/apartament/caladium-3280506.jpg
caladium
Mai multe

Comentarii: Adauga

elena

Buna ziua! Doresc mai multe informatii despre Dracaena Song of India, cum se ingrijeste. In cazul meu frunzele din varful plantei au inceput sa se usuce de la baza, de unde se prind de tulpina. Ce sa fac in acest caz: sa le rup sau sa le las sa se usuce si sa cada singure

Raspunde
Bosilca Catalina

Am o dracena de 2 luni si de o saptamana au inceput sa se ingalbeneasca frunzele de la baza si sa cada. Ce sa-i fac ca nu i-am schimbat nimic si mi-e frica sa nu moara ca am mai avut una si a murit. La floraria de unde am luat-o mi-a spus sa o ud la o saptamana si sa nu-i schimb pamantul cel putin un an. Multumesc.

Raspunde
Corina

Am o Dracena de vreo 2 ani. I-a mers bine pina acum cind au inceput sa i se usuce frunzele la virf, iar cele noi din virf par sa se usuce imediat ce ies. I-am schimbat ghiveciul acum in decembrie. Stiu ca nu e bine, dar afara era cald si radacinile ii ieseau prin ghiveciul vechi si frunzele i se ofileau in virf. Nu pot spune ca am vazut o imbunatatire. Va rog frumos sa ma ajutati sa o revigorez, nu as vrea sa moara. Va multumesc anticipat. Adresa mea de e-mail e Tisa0605@gmail.com

Raspunde
alina ghinet

Am un palmier dracena si are musculite cum scap de ele? Multumesc

Raspunde
alina

Amun palmier dracena si are musculite cum pot scapa de ele? Multumesc

Raspunde
sorin

CUM SA SCAP DE MOLII? AM O DRAGENA CARE LE ARE

Raspunde
georgiana

am si eu o floare dracena si a inceput sa ia cada toate frunzele ce sa ia fac ma-m speriat

Raspunde