plante si flori
Home Login Contact

Mimosa - Mimoza

Cultivare si ingrijire - 1 comentarii

mimoza - mimosa

Aceasta gingasa si sensibila planta Mimosa, provine din America tropicala, este deosebit de originala prin frunzele ei marunt penate (frunze de salcam in miniatura), care la aingere se strang, lasandu-se in acelasi timp, in jos, de unde numele de "pudica". Are flori mici, dispuse in capitule elegante. Desi, este plante vivace, deoarece plantele mai batrana se degarnisesc si devin neaspectuoase, se cultiva ca anuala.

In apartamant nu intalnim decat Mimosa pudica L., majoritatea cele cca 300 de specii pe care le cuprinde genul Mimosa fiind arbusti. Mimosa pretinde caldura, aer, lumina abundenta si udari moderate.

Se inmulteste prin seminte si butasi. Semintele (tinute cateva zile in apa calda) se seamana in luna martie (cate 5-6 seminte la un ghiveci), intr-un amestec de pamant de frunze (2 parti), mranita (1 parte), pamant de telina (1 parte) si nisip (1/5). Rasarirea va avea loc in cca 14-15 zile, dupa care se va trece la ghivece.

Poze cu: mimosa

mimosa 1 - mimozamimosa 2 - mimozamimosa 3 - mimozamimosa 4 - mimozamimosa 5 - mimoza

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/mimosa-8435661.jpg
mimosa
../plante-si-flori/photos/apartament/aralia-6025644.jpg
aralia
../plante-si-flori/photos/apartament/asparagus-7613846.jpg
asparagus
../plante-si-flori/photos/apartament/fatsia-4059967.jpg
fatsia
../plante-si-flori/photos/apartament/episcia-7521657.jpg
episcia
../plante-si-flori/photos/apartament/selaginella-5721444.jpg
selaginella
../plante-si-flori/photos/apartament/dracaena-9688662.jpg
dracaena
../plante-si-flori/photos/apartament/primula-6805434.jpg
primula
../plante-si-flori/photos/apartament/solanum-4658819.jpg
solanum
../plante-si-flori/photos/apartament/calceolaria-9005958.jpg
calceolaria
Mai multe

Comentarii: Adauga

Laura

Rescriu intrebarea, cred ca nu s-a postat. am cumparat o plantuta foarte mica de mimoza vara trecuta, in iulie, a inflorit la sfarsit de toamna-inceput de iarna -8-9 flori, acum, din martie, a facut iar 8-9 bobocei, dar n-a inflorit decat unul si frunzele s-au uscat toate, crengutele inca se mai retrag la atingere, dar frunzele nu mai reactioneaza. pana acum am tinut-o pe pervazul geamului din dormitor. ma puteti ajuta sa o salvez? Are o semnificatie aparte pentru mine si ar conta enorm sa o pot salva. Va multumesc, Laura

Raspunde