plante si flori
Home Login Contact

Anthurium - Floarea flamingo

Cultivare si ingrijire - 11 comentarii

floarea flamingo - anthurium

Anthurium scherzerianum Schott este originar din America Centrala. Planta poate atinge o inaltime medie de 35 cm, cu frunze numeroase, groase, lungi si late in forma de lance, de un verde inchis. Florile sunt meri, de un rosu viu sau roz, lucioase, al caror spadice (rosu sau portocaliu) este lung, de cele mai multe ori in forma de spirala. Florile pot fi pastrate pe planta cateva luni, aparand in decursul intregului anm insa, mai abundent in perioada de primavara. Nu suporta razele directe ale soarelui (se ingalbenesc). Balul de pamant nu suporta seceta, dar nici udatul excesiv. Se va asigura plantelor umiditate prin pulverizarea frunzelor cu apa la temperatura camamrei, caci picaturile de apa rece pot provoca pete pe frunze.

Pentru a asigura pastrarea in bune conditii a plantei se poate aseza ghiveciul intr-un gaspou pe fundul caruia s-a asezat in prealabil o farfurie intoarsa. Apa din gaspou se va mentine la nivelul superior al farfuriei. Pentru mentinerea balului de pamant usor umed (pentru evitarea unei evaporari prea mari) se poate acoperi acesta cu un strat subtire de muschi. Schimbatul la ghivece se poate face la sfarsitul perioadei de inflorire, care indica o perioada de repaus.

Fiind o planta epifita, vom alege pentru cultura un amestec format din 1/3 pamant de frunze de fag, 1/3 muschi de padure si 1/3 radacini de ferigi. Pe fundul ghiceciului trebuie asigurat un drenaj bun. Administrarea ingrasamintelor se face in doze mici pe parcursul intregii veri, iar iarna foarte putin. Prefera incaperile calde (cca 18 grade).

Se inmulteste prin diviziunea tufelor, butasi de muguri si de lastari si prin seminte.CULTURA LA SOL Anthurium crystallinum, este o planta foarte frumoasa de sera calda si care se cultiva din ce in ce mai mult in apartemente. Se remarca prin frunzele sale oval-cordiforme, de culoare verde negricioasa catifelata si prin nervurile late argintii. Are petiolul rotund si ceva mai lung decat limbul. Floarea are spadicele verde si spata mica cafenie, fara valoare decorative; ea se va taia pentru a favoriza cresterea plantei. in sera, planta cere caldura, un maxim de umiditate si udari bine dozate.

Pentru obtinerea unei frumoase coloratii a frunzelor trebuie multa lumina, evitandu-se razele directe ale soarelui, care ingalbenesc frunzele rapid. Cere multe ingrasaminte datecu regularitate. Cantitatea respectiva de ingrasaminte se va diminua iarne.

Poze cu: anthurium

anthurium 1 - floarea flamingoanthurium 2 - floarea flamingoanthurium 3 - floarea flamingoanthurium 4 - floarea flamingoanthurium 5 - floarea flamingo

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/thunbergia-7963529.jpg
thunbergia
../plante-si-flori/photos/apartament/peperomia-8812845.jpg
peperomia
../plante-si-flori/photos/apartament/hoya-3711728.jpg
hoya
../plante-si-flori/photos/apartament/cineraria-4436306.jpg
cineraria
../plante-si-flori/photos/apartament/cordyline-4414652.jpg
cordyline
../plante-si-flori/photos/apartament/primula-6805434.jpg
primula
../plante-si-flori/photos/apartament/dipladenia-7819478.jpg
dipladenia
../plante-si-flori/photos/apartament/nerine-6483324.jpg
nerine
../plante-si-flori/photos/apartament/sinningia-9700227.jpg
sinningia
../plante-si-flori/photos/apartament/nerium-5330000.jpg
nerium
Mai multe

Comentarii: Adauga

monica

am primit un anthurium si i au aparut niste pete pe frunze ce sa fac nu vreu s al pierde

Raspunde
corina

am o problema cu anthurium!!nu stiu ce sa-i mai fac?e verde frumoasa,dar la un moment dat frunzele se pateaza,devin maronii.dati-mi un sfat va rog.nu vreau sa o pierd!!

Raspunde
Livia

am si eu un pui de anthurium si a crescut bine pina cum doua saptamini cind a inceput sa faca niste pete de rugina si se usuca virful frunzelor. Va rog sa-mi spuneti cum sa o tratez. Multumesc.

Raspunde
carmen

daca planta are paduchi ??cu ce trebuie tratata??

Raspunde
Mara a raspuns

Nu stiu ce sa fac din cauza ca frunzele florii flamingo au pete maronii.La ce interval se uda? Va rog raspundeti.

scripcalucia

am cumparat un anthurium si as dori sa stiu cind o pot schimba in alt ghiveci precizez ca acum este inflorita

Raspunde
stoica zina

floarea este toxica pt gradinitza de copii?

Raspunde
daniela

Am cumparat si eu un anthurium si i-a mers f bine pana acum 2 saptamini cand au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele.Daca stie cineva care ar putea fi motivul.

Raspunde
andreea

pe frunze au aparut cateva pete. unde sunt petele respective frunza pare a fi uscata

Raspunde
alina utu

am un anturium de cateva luni,pana acum nu a avut probleme,dar de la un timp se ususca frunzele imediat ce ies.

Raspunde
simona

am primit un fir de anthurium iar la capatul firului are un recipient micut din platic cu apa.ceea ce vreau eu sa aflu este daca pot sa plantez acest fir care are floare si cind anume se poate planta mentionez ca nu are radacini .multumesc anticipat

Raspunde