plante si flori
Home Login Contact

Abutilon adans - Pristolnic

Cultivare si ingrijire

pristolnic - abutilon adans

Originara din padurile tropicale ale Americii, Pristolnic este cunoscuta ca una dintre cele mai vechi plante de apartament. Este o planta grimpanta, de aceea poate suporta taierile dese (tulpina pana la 1,5 m inaltime). Are numerosi hibrizi cu frunze verzi sau panasate si, aproape toate, au flori in forma de clopotei, de culori foarte variate. Cel mai des se intalnesc cele cu flori in tonuri de galben.

Abutilon hybridum are frunzele acuminate subrotund - cordate crenat - dentate si paroase. Florile galbene si fructele sunt capsule cu numeroase seminte. Este foarte usor de cultivat in apartament si infloreste abundent aproape tot anul. Se cultiva in compost. Iubitoare de lumina, trebuie sa o asezam cat mai aproape de sursele acestea, cu grija, insa, de-a o feri de curent.

Suporta bine razele directe ale soarelui, in care caz se uda abundent. In timpul iernii, mai ales daca temperatura din incapere este scazuta, se va uda moderat. In peroada de crestere a plantei, vom administra pamantului din vas, saptamanal, doze moderate de ingrasamant (in solutii). Temperatura obisnita de camera ii convine, iar vara o putem planta in gradina, readucand-o in incaperile noastre toamna, in jur de 15 octombrie. Inmultirea se realizeaza atat prin butasi cat si prin seminte.

Pentru pastrarea caracterelor plantei, se prefera inmultirea prin butasi. In acest caz, chiar in momentul taierii, vom alege tije de cca 10 cm lungime, pe care le vom planta intr-un amestec de nisip.

Poze cu: abutilon adans

abutilon adans 1 - pristolnicabutilon adans 2 - pristolnicabutilon adans 3 - pristolnicabutilon adans 4 - pristolnicabutilon adans 5 - pristolnic

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/solanum-4658819.jpg
solanum
../plante-si-flori/photos/apartament/punica-2559262.jpg
punica
../plante-si-flori/photos/apartament/hoya-3711728.jpg
hoya
../plante-si-flori/photos/apartament/mimosa-8435661.jpg
mimosa
../plante-si-flori/photos/apartament/exacum-3574889.jpg
exacum
../plante-si-flori/photos/apartament/brunfelsia-6314441.jpg
brunfelsia
../plante-si-flori/photos/apartament/allamanda-9490305.jpg
allamanda
../plante-si-flori/photos/apartament/carex-8694381.jpg
carex
../plante-si-flori/photos/apartament/anthurium-9492558.jpg
anthurium
../plante-si-flori/photos/apartament/clivia-1298033.jpg
clivia
Mai multe

Comentarii: Adauga