plante si flori
Home Login Contact

Erica gracilis - Erica

Cultivare si ingrijire

erica - erica gracilis

Erica face paret din familia ERICACEAE.

Planta cu crestere in forma de tufa, cu frunzisul persistent, marunt si aspru si florile albe rosietice, purpuriu deschis. Este originara din sudul Africii.

Specia cea mai raspindita este Erica gracilis Salisb. (seamana cel mai mult cu speciile salbatice).

Ingrijire Erica gracilis

Erica infloreste toamna si ne putem bucura mult timp de florile ei daca nu o vom tine la temperaturi prea ridicate si umiditate atmosferica scazuta. De asemenea, o vom uda cu apa de ploaie, deoarece planta nu suporta calcarul din apa obisnuita de robinet. Alte specii cum ar fi Erica X wilmorei Knowl. et Westc. are flori tubulare, roz-rosietice si infloreste la inceputul primaverii. Erica hiemalis hort., cu flori de culoare roz inchis spre virf albe si Erica flammea Andr. sint specii care infloresc toamna. La speciile descrise mai sus se mai pot adauga: Erica bauera Andr., Erica carnea L., Erica cerinthoides L., Erica ventricosa Thumb.

Primavara, putem scoate Erica in aer liber, evitand amplasarea ei in plin soare.

Inmultire Erica gracilis

Inmultirea se face prin seminte si butasi. Din lastarii vigurosi semi-lemnosi se recolteaza butasii de cca 5 cm lungime, care se planteaza in iulie-august in vase, cutii sau direct pe parapet, in pamant de turba nisipoasa sau de ericacee, pe un strat cald (cca 25°C) dupa ce se inlatura frunzele de la baza. Inradacinarea are loc in 14-20 zile, cu urmatoarea conditie:

- butasii sa fie acoperiti cu geam, avind grija ca o data pe zi sa se stearga geamul de aburi deoarece, picaturile provenite din condensare produc putrezirea butasilor.

La nevoie, se pulverizeaza foarte bine cu apa curata. Se umbresc contra razelor directe ale soarelui. Cand se observa ca varfurile butasilor s-au alungit inseamna ca inradacinarea a avut loc si se trece la aclimatizare prin aerisiri repetate. Dupa ce au crescut putin se tund, pentru a se ramifica de la baza. Dupa ce au ramificat, se transplanteaza.

Erica este sensibila la atacul mucegaiului, pe care il putem combate presarind praf de pucioasa pe partile atacate ale plantei, praf pe care il vom spala, dupa citeva zile, prin stropire. Erica nu se uda niciodata prea mult. In timpul verii, plantele se tund de 2-3 ori, pentru a se ramifica bine. Sunt plante de sere reci.

Poze cu: erica gracilis

erica gracilis 1 - ericaerica gracilis 2 - ericaerica gracilis 3 - ericaerica gracilis 4 - ericaerica gracilis 5 - ericaerica gracilis 6 - erica

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/Erica-gracilis-3705607.jpg
erica gracilis
../plante-si-flori/photos/apartament/punica-2559262.jpg
punica
../plante-si-flori/photos/apartament/palm-9507826.jpg
palm
../plante-si-flori/photos/apartament/coffea-6916407.jpg
coffea
../plante-si-flori/photos/apartament/cineraria-4436306.jpg
cineraria
../plante-si-flori/photos/apartament/rhododendron-obtusum-6118204.jpg
rhododendron obtusum
../plante-si-flori/photos/apartament/hibiscus-4997641.jpg
hibiscus
../plante-si-flori/photos/apartament/aralia-6025644.jpg
aralia
../plante-si-flori/photos/apartament/gynura-5139006.jpg
gynura
../plante-si-flori/photos/apartament/dipladenia-7819478.jpg
dipladenia
Mai multe

Comentarii: Adauga