plante si flori
Home Login Contact

Punica - Rodie

Cultivare si ingrijire - 5 comentarii

rodie - punica

Poarta numele tarii de bastina, Punia = Tunisia de azi, unde creste spontan si acum sub forma de arbust ghimpos, cu flori rosii aprinse. Punica granatum poate ajunge la dimensiuni considerabile, insa, exista in cultura si o forma pitica, care nu ajunge decat la 1,5 m inaltime, mergand astfel la ghiveci.

Decorativ, prin florile mari, de culoare rosie, simple sau involte si frunzele de un verde intens, lungi de 4-5 cm si late de 2 cm, lanceolate, caduce, pretinde iarna temperaturi cuprinse intre 4 si 8o C, lumina si mult aer. Din primavara pana in toamna le putem tine pe balcon sau in gradina, intr-un loc insorit, adapostit, unde le vom uda abundent.

Incepand cu luna august, planta va parcurge o perioada de repaus, in care vom reduce, trepat, udatul. In acest timp isi pierde frunzele. Inainte de pornirea in vegetatie, primavara, ii vom aplica taierile necesare: deoarece florile se formeaza numai la varful lastarilor anuali, vigurosi, ramurile slabe neinflorind, le vom indeparta cu scopul de a provoca cresterea lastarilor vigurosi.

Se inmulteste prin butasi, lastari de 8-10 cm, se inradacineaza intr-un substrat incalzit (amestec de turba si nisip). Butasii inradacinati se trec la ghivece intr-un amestec de pamant greu (pamant de frunze, pamant de telina si nisip). In continuare, plantele tinere le vom schimba ghiveciul annual, apoi la 3 ani, iar pe cele batrane, din hardaie o data la 4-5 ani.

Poze cu: punica

punica 1 - rodiepunica 2 - rodiepunica 3 - rodiepunica 4 - rodie

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/datura-8954223.jpg
datura
../plante-si-flori/photos/apartament/grevillea-7285604.jpg
grevillea
../plante-si-flori/photos/apartament/saxifraga-6870903.jpg
saxifraga
../plante-si-flori/photos/apartament/jasminum-2847952.jpg
jasminum
../plante-si-flori/photos/apartament/ixia-2662821.jpg
ixia
../plante-si-flori/photos/apartament/selaginella-5721444.jpg
selaginella
../plante-si-flori/photos/apartament/nerium-5330000.jpg
nerium
../plante-si-flori/photos/apartament/carex-8694381.jpg
carex
../plante-si-flori/photos/apartament/fatsia-4059967.jpg
fatsia
../plante-si-flori/photos/apartament/aeschynanthus-8071895.jpg
aeschynanthus
Mai multe

Comentarii: Adauga

maia_home

Mult timp nu am stiut cum se numeste aceasta minunata planta,intamplator am aflat acum cum se numeste.MERCI

Raspunde
Osvar Alina

as dori sa cumpar o rodie in ghiveci

Raspunde
elena a raspuns

gasesti rodi sa cumperi in fhiveci,intra pe www.multeplante.ro si o sa vezi.Si eu vreau sa cumpar unul si am inteles ca rezista si afara iarna in primii ani trebuind sa fie protejat.Mult succes

Monica Mihai

Buna ziua, As dori sa stiu daca poate fi plantata rodia si in gradina, rezista in conditiile climatice de la noi si daca ma puteti sfatui in legatura cu modalitatea de achizitie de butasi. Daca este posibil, va rog sa-mi raspundeti la adresa monique.mihai@gmail.com Va multumesc!

Raspunde