elixir.ro
Home Login Contact

Ingrijirea mainilor. Masajul mainilor


Ingrijirea mainilor

Mainile sunt cartea noastra de vizita. Ele exprima ceea ce suntem, caracterul nostru. Chiar si bijuteriile pe care le purtam pe maini subliniaza aceste aspecte. 

Priviti-va mainile cu admiratie pentru cateva minute. Aceasta admiratie va dezvolta in launtrul vostru o stare de bine si de frumos, iar mainile parca incep sa aiba propria lor viata. Acest tip de energizare a mainilor va pune in legatura cu voi insiva. Un alt exercitiu benefic este sa lasam mainile sa se "exprime" prin gesturi usoare, fine, suave. Aceste unduiri armonioase ale mainilor creaza o stare de destindere si buna dispozitie. Este un exercitiu excelent pentru destresare, deoarece atunci cand il practicam toata atentia noastra va fi orientata asupra mainilor si ceea ce ele "exprima" si, prin urmare, sunteti ancorati in momentul prezent, unde trecutul si viitorul nu exista.

Masajul mainilor

Masajul mainilor este foarte placut, revigorant si regenerator, deoarece, asa cum la nivelul picioarelor exista proiectia tuturor organelor corpului, si la nivelul mainilor exista astfel de proiectii. Puteti realiza acest masaj saptamanal, oferindu-va acest rasfat cu un ulei de masaj natural pe care il puteti prepara acasa.

Se alege un ulei de baza. De exemplu ulei de masline care este potrivit pentru toate tipurile de piele. Daca aveti mainile mai uscate se poate folosi ulei de susan. In uleiul de baza se pun cateva picaturi de uleiuri esentiale parfumate, care va place cel mai mult, cum ar fi uleiul de trandafir, uleiul de iasomie, uleiul de neroli (flori de portocal) sau uleiul de santal. Uleiurile esentiale este important sa fie pentru uz intern. Dupa ce aveti uleiul de masaj dorit, turnati ulei in palma si frecati-l intre palme pentru a se incalzi. Apoi ungeti mainile in intregime. Daca este necesar mai adaugati ulei, iar daca este prea mult, surplusul de ulei il puteti indeparta cu un servetel.

Se va incepe cu masajul mainii stangi. Se va masa partea de deasupra mainii stangi cu miscari circulare realizate cu degetul mare al mainii drepte. Apoi masati palma in mod similar, dupa care se vor masa locul dintre degete cu degetul mare al mainii drepte. Apoi se va realiza masajul degetelor, pe rand, cu ajutorul degetului mare si aratator de la mana dreapta si se vor realiza doua miscari deodata. Astfel, se prinde ferm degetul de la mana stanga, din lateral cu cele doua degete, mentionate anterior, de la mana dreapta si se va realiza o miscare de inaintare spre varful degetului combinata cu o miscare de sus-jos. Miscarea de sus-jos se realizeaza mentinand ferm contactul degetelor de la mana dreapta pe linia mediana a degetului mainii stangi, iar degetele mainii drepte vor avea miscari complementare, cand policele este sus si aratatorul jos si invers, realizand astfel miscari oarecum de rotatie vioaie si ferme. Se poate realiza acest masaj de mai multe ori la un deget.

Dupa realizarea masajului mainii stangi este recomandat sa constientizati starea de relaxare care s-a instalat la nivelul mainii stangi prin comparatie cu mana dreapta nerelaxata, pentru cateva minute. Apoi se va realiza, in mod similar, masajul mainii drepte.

In timpul masajului degetelor se vor masa si unghiile.

Masajul mainilor se mai poate realiza si cu ulei de avocado sau chiar cu fructul de avocado. De asemenea se poate folosi untul clarifiat sau ghee incalzit ca baza.

Pentru a avea maini moi si catifelate se poate folosi, dupa masajul mainilor, o masca pentru maini facuta din miere, faina de grau incoltit, faina de seminte de floarea soarelui crude si putina zeama de lamaie. Se lasa pe maini timp de 20-30 de minute, apoi se spala cu apa calduta.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

lychnis-opatel
solanum-solanum
dracaena-dracena
armeria-limba-pestelui
abronia-abronia
clivia-crin-rosu
philadelphus-falsa-iasomie
parodia-parodia