plante si flori
Home Login Contact

Medinilla - Medinila

Cultivare si ingrijire - 1 comentarii

medinila - medinilla

Aceasta planta cu inflorescenta cu adevarat spectaculoasa, mai ales, prin bracteile largi, roz, care persista multt imp, atinge in forma adulta forme arbustifere : 1,50-2 m inaltime. Originara din Insulele Filipine, o putem cultiva in sere calde (20oC), cu umiditate atmosferica mare.

Una dintre cele mai bune specii pentru cltura de apartament este Medinilla magnifica Lindl., cu frunze persistente meri, opuse, coriacee si florile de culoare roz, adunate in raceme lungi, aplecate.

In apartament, Medinilla pretinde temperaturi ridicate, cca 20oC si umiditate atmosferica mare. Curentul, in timpul aerisirii, se va evita deoarece ii dauneaza. Se va aerisi indirect prin ferestrele unei camere invecinate din apartamnet. Ii place lumina, dar nu si razele directe ale soarelui. Apa cu care o vom uda trebuie sa aiba cateva grade in plus decat temperatura incaperii; de asemenea, si cea cu care vom pulveriza planta in timpul verii.

Stropirea plantelor in lunile de vara si mentinerea unei atmosfere umede constituie si o masura preventiva impotriva atacului tripsului si a paianjenului rosu. Dupa epuizarea infloririi, vom diminua udarile si vom opri ingrasarile deoarece planta intra intr-o scurta perioada de repaus. Dupa aceasta perioada, in primavara, inainte de a porni vegetatia, o putem transplanta intr-un amestec de turba fibroasa, pamat luto-nisipos de telina, avand grija ca la fundul ghiveciului sa punem un strat subtire de pietris cu diametru mic pentru asigurarea drenajului. Daca Medinilla ia proportii, ii vom aplica taieri usoare.

Inmultirea se face prin butasi si prin marcotaj. Pentru butasi se aleg lastari lateral complet copti, pe care, cel mai bine, este sa-I rupem cu mana (impiedicand astfel transmiterea eventualelor boli), apoi ii vom inradacina intr-un amestec nisipos de pamant la temperatura de 20-25oC. In aceste conditii, butasii se vor inradacina in 3-4 saptamani.

Poze cu: medinilla

medinilla 1 - medinilamedinilla 2 - medinilamedinilla 3 - medinila

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/pelargonium-3380825.jpg
pelargonium
../plante-si-flori/photos/apartament/gardenia-1738730.jpg
gardenia
../plante-si-flori/photos/apartament/acacia-9188471.jpg
acacia
../plante-si-flori/photos/apartament/cissus-9923251.jpg
cissus
../plante-si-flori/photos/apartament/cyclamen-6504826.jpg
cyclamen
../plante-si-flori/photos/apartament/primula-6805434.jpg
primula
../plante-si-flori/photos/apartament/dieffenbachia-3180457.jpg
dieffenbachia
../plante-si-flori/photos/apartament/abutilon-adans-1639248.jpg
abutilon adans
../plante-si-flori/photos/apartament/hydrangea-3127375.jpg
hydrangea
../plante-si-flori/photos/apartament/datura-8954223.jpg
datura
Mai multe

Comentarii: Adauga

pusa

ce inseamna taieri usoare ? cind e bine sa fie facute ? multumesc

Raspunde