plante si flori
Home Login Contact

Rosa - Trandafirul

Cultivare si ingrijire

trandafirul - rosa

Cultura trandafirului la ghivece se face fie pentru a fi folosit ca flori la ghivece, fie pentru flori taiate. De obicei, plantarea la ghivece se face toamna, alegandu-se pentru acest scop, plante de cea mai buna calitate. Dupa ce ramurile se taie la 3-4 ochi, se planteaza in ghivece de 14-16 cm diametru, intr-un pamant de calitatea celui descris la cultura fortata.

Iernarea se face in incaperi racoroase, pentru a nu le permite o lastarire prea timpurie avand, totodata, grija ca la geruri mari sa nu inghete si sa fie aerisite ori de cate ori timpul permite. Primavara, cand timpul este prielnic si pericolul inghetului a trecut, ghivecele se scot in aer liber si se acopera ghiveciul cu un strat de mranita care are dublul rol: asigura o umiditate uniforma si, in acelasi timp, completeaza rezerva de substante nutritive a amestecului de pamant din ghiveci.

Pentru cultura de plante la ghivece, in general, se folosesc trandafiri pitici, liliputani etc., care nu depasesc 25 cm inaltime. Dintre acestia cel mai indragit este Rosa roulette. Ei se preteaza la decorarea apartamentelor, creind un cadru placut datorita frunzisului delicat si a florilor mici, divers colorate, preferand locurile luminoase si racoroase. Se mai pot folosi si pe balcoane in gradini, stancarii etc.

Se pot inmulti prin butasi (martie-aprilie). Prevenirea caderii bobocilor florali sau a frunzelor, in incaperi si in timpul transportului, se face ferind plantele de intuneric si temperatura ridicata, de lipsa de apa si conxcentratia mare de etilena.

Poze cu: rosa

rosa 1 - trandafirulrosa 2 - trandafirulrosa 3 - trandafirulrosa 4 - trandafirulrosa 5 - trandafirul

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/camellia-9570900.jpg
camellia
../plante-si-flori/photos/apartament/sinningia-9700227.jpg
sinningia
../plante-si-flori/photos/apartament/agapanthus-9242671.jpg
agapanthus
../plante-si-flori/photos/apartament/palm-9507826.jpg
palm
../plante-si-flori/photos/apartament/allamanda-9490305.jpg
allamanda
../plante-si-flori/photos/apartament/aralia-6025644.jpg
aralia
../plante-si-flori/photos/apartament/medinilla-7832309.jpg
medinilla
../plante-si-flori/photos/apartament/asparagus-7613846.jpg
asparagus
../plante-si-flori/photos/apartament/crossandra-8325766.jpg
crossandra
../plante-si-flori/photos/apartament/cissus-9923251.jpg
cissus
Mai multe

Comentarii: Adauga