plante si flori
Home Login Contact

Araucaria - Brad de camera

Cultivare si ingrijire - 3 comentarii

brad de camera - araucaria

Araucariei, cunoscuta si sub numele de brad de camera este o planta fascinanta care poate adauga o nota unica oricarei gradini. Foarte putin raspandit la noi, acest mic conifer este deosebit de interesant in apartamente, unde printr-o ingrijire corespunzatoare se poate pastra mai multi ani. In locurile ei de bastina, Insulele Canara si Madere, il gasim atingand inaltimi considerabile, de peste 25 m. Exemplarele tinere, au talia mai potrivita pentru apartamente, unde usor li se poate gasi un loc la fereastra, pe o masuta joasa etc.

Inmultirea si ingrijirea bradului de camera

Bradul de camera se dezvolta bine in regiunile cu ierni blande si veri racoroase, asa ca asigurati-va ca il plantati intr-un sol bine drenat si intr-un loc care primeste multa lumina solara. Aceasta planta de altitudine pretinde deci lumina multa, umiditate, aer fara curenti, iar iarna temperatura mai scazuta. Vara pot fi scoasi afara si amplasati la semiumbra. Sunt destul de rezistenti, dar pot suferi daune cauzate de inghet, asa ca cel mai bine este sa fie protejati in timpul iernilor grele.

Este necesar ca la 2-4 ani sa fie transplantat intr-un ghiveci mai voluminos decat cel anterior, intr-un amestec de pamant: 2 parti compost, 1 parte mranita si 1 parte pamant de frunze.

Inmultirea Araucariei se poate face prin mai multe metode. Puteti colecta semintele din conurile pe care le produce. Asteptati pana cand conurile se maturizeaza si apoi colectati semintele. O alta modalitate este luarea butasilor de pe tulpina si propagarea lor intr-un amestec de sol si perlit. Ar putea dura ceva timp pentru ca butasii sa se inradacineze, dar cu putina grija, noi plante de Araucaria vor incolti. De obicei, inmultirea prin butasi se face in inteprinderi specializate.

Beneficii aduse de Bradul de camera

Acesti copaci sunt cunoscuti pentru aspectul lor izbitor si unic, cu frunzele lor de un verde inchis, cu varf ascutit, aranjate intr-un model in spirala ingrijit. Ele pot servi ca punct focal in designul peisajului dvs., adaugand o nota de drama si frumusete. În plus, brazii pot creste destul de inalti, oferind umbra si intimitate in spatiul dumneavoastra exterior.

Dar bradul de camera este crescut nu doar pentru aspect. Actioneaza ca un purificator natural de aer, eliminand toxinele si imbunatatind calitatea aerului din jurul sau. De asemenea, contribuie la biodiversitatea generala a gradinii dvs, atragand diferite specii de pasari si insecte. Deci, a avea un copac Araucaria in curte poate crea un ecosistem armonios.

Nu in ultimul rand, bradul de camera mai are cateva utilizari interesante. In unele culturi, semintele lui sunt comestibile si pot fi prajite sau macinate in faina. Cheresteaua copacului este, de asemenea, foarte apreciata, deoarece este durabila si utilizata in diverse scopuri, cum ar fi constructii si fabricarea de mobilier.

În concluzie, cresterea si ingrijirea bradului de camera poate fi o experienta plina de satisfactii. Nu numai ca adauga frumusete gradinii, dar beneficiaza si mediul si va ofera cateva resurse utile.

Poze cu: araucaria

araucaria 1 - brad de cameraaraucaria 2 - brad de cameraaraucaria 3 - brad de cameraaraucaria 4 - brad de camera

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/selaginella-5721444.jpg
selaginella
../plante-si-flori/photos/apartament/achimenes-5116447.jpg
achimenes
../plante-si-flori/photos/apartament/streptocarpus-9248471.jpg
streptocarpus
../plante-si-flori/photos/apartament/mimosa-8435661.jpg
mimosa
../plante-si-flori/photos/apartament/hedera-6242393.jpg
hedera
../plante-si-flori/photos/apartament/cyperus-9936748.jpg
cyperus
../plante-si-flori/photos/apartament/cineraria-4436306.jpg
cineraria
../plante-si-flori/photos/apartament/aralia-6025644.jpg
aralia
../plante-si-flori/photos/apartament/exacum-3574889.jpg
exacum
../plante-si-flori/photos/apartament/pelargonium-3380825.jpg
pelargonium
Mai multe

Comentarii: Adauga

mihai

Buna ziua, as dori sa stiu cum se face exact inmultirea prin butasi. Eu am un exemplar de aprox 1.5m si as vrea sa il inmultesc. Ma puteti contacta la adresa : todeamihai37@yahoo.com. Multumesc anticipat!

Raspunde
isop

As dori sa stiu daca acest conifer rezista plantat in gradina?

Raspunde
eana

Da pe podisul patgoniei creste????

Raspunde