plante si flori
Home Login Contact

Campanula - Clopotei

Cultivare si ingrijire - 2 comentarii

clopotei - campanula

Acest gen cuprinde cca 200 specii (plante erbacee, majoritatea vivace, putine bienale si anuale), originare o parte de pe malul Mediteranei, iar alta de prin zonele temperate ale emisferei nordice. Campanula fragilis si Campanula isophylla, ambele avand flori numeroase albe sau albastre, iar tulpinile subtiri pletoase, la prima varfurile fiind uneori ridicate.

Le putem folosi tot atat de bine in apartament ca si pe balcoane sau chiar in gradini, fiind peste tot la fel de decorative. Nu sunt pretentioase la temperatura, crescand chiar mai bine in incaperi reci, bine aerisite. Le vom uda abundent vara, cand le vom uda regulat si cu ingrasaminte diluate.

In timpul infloririi, pentru a pastra aspectul viu, vesel al plantei, vom indeparta toate florile ofilite. Iarna, li se va respecta perioada de repaus: udarile se diminua, ingrasarile se suprima si se vor pastra la rece si la lumina. Inatnte de a iesi din repaus primavara, annual, plantele se transplanteaza intr-un amestec de 1 pana la 2 parti compost, 1 parte pamant de gradina si 0,5 parti nisip.

Inmultirea la Campanula fragilis se face in perioada ianuarie - martie, prin seminte. Rasadul crescut suficient pentru a fi usor manipulat, va fi mai intai rarit, ca mai tarziu sa se planteze in fiecare ghiveci (cca 10 cm diametru), cate 203 exemplare.

Se inmulteste si prin butase, de exemplu Campanula isophylla, inradacinati la cca9-10oC. Pentru a obtine de la inceput plante mai ornamentale, se planteaza in acelasi ghiveci cate 3-5 exemplare.

Poze cu: campanula

campanula 1 - clopoteicampanula 2 - clopoteicampanula 3 - clopoteicampanula 4 - clopoteicampanula 5 - clopotei

Plante din aceeasi categorie: apartament

../plante-si-flori/photos/apartament/asparagus-7613846.jpg
asparagus
../plante-si-flori/photos/apartament/cissus-9923251.jpg
cissus
../plante-si-flori/photos/apartament/aspidistra-4023975.jpg
aspidistra
../plante-si-flori/photos/apartament/fatsia-4059967.jpg
fatsia
../plante-si-flori/photos/apartament/setcreasea-9305644.jpg
setcreasea
../plante-si-flori/photos/apartament/cineraria-4436306.jpg
cineraria
../plante-si-flori/photos/apartament/azalea-indica-2861433.jpg
azalea indica
../plante-si-flori/photos/apartament/pelargonium-3380825.jpg
pelargonium
../plante-si-flori/photos/apartament/passiflora-3297798.jpg
passiflora
../plante-si-flori/photos/apartament/dieffenbachia-3180457.jpg
dieffenbachia
Mai multe

Comentarii: Adauga

daniella74

de unde pot cumpara seminte de campanula?

Raspunde
elena a raspuns

eu am cumparat un ghivecel superb din Kaufland,insa am vazut pliculete cu seminte in Real,Bricostore si Carefoure.este f infloritoare si am reusit sa o butasesc pentru o prietena si se poat f usor.acum sunt inflorite amandoua.am rupt cateva tulpinite si le-am plantat direct,altele le-am lasat intr-un paharut cu apa si aproape toate s-au inradacinat.este de culoare mov,dar am vazut si albastra si alba...sunt superbe!