elixir.ro
Home Login Contact

Spiritualitatea si religia dacilor


Kazarov spunea: "Nu exista alta paralela mai buna pentru credinta in nemurire a getilor decat credinta in Hiperboreeni. Hiperboreeni, acest neam fericit ducand o viata spirituala, undeva dincolo de munti, sunt la propriu sufletele drepte ale celor morti. Schroder a dovedit ca credinta in Hiperboreeni este de origine tracica…asemanarea dintre Hiperboreeni si `getii care se duc la Zamolxis`, sare in ochi".

Asemenea taramuri bidimensionale se intalnesc la toate popoarele. Trecerea in "dincolo" se facea dupa indelungate practice spirituale, pe anumite conjuncture astrale si anumite incantatii magice, precum descriu Hiperboreeni (Abaris, Pitagoras, Orpheu, Dionisos, Zamolxis, Apollon etc.) si care dupa Eliade erau prin excelenta samani efectuand calatorii extatice intrand in transe ori practicand transfigurari rituale.

Hiperboreeni erau tare piosi ceea ce aminteste de calugarii daci. "Bachilide III.58" spune ca: "pentru a le rasplati pietatea, Apollon ia transportat pe Cresus sip e ficele sale in tara Hiperboreenilor."
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

ficus-ficus
rosa-trandafir
elaeis-guinensis-palmierul-oleaginos
eryngium-scai
exacum-exacum
sansevieria-limba-soacrei
gaillardia-fluturei
Euphorbia-Poinsettia-Steaua-Craciunului