elixir.ro
Home Login Contact

Visele care anunta viitorul


Aceste tipuri de vise sunt mai degraba o comunicare din partea supramentalului, inconstientului colectiv. Acest contact îl putem recunoaste, aceasta fuziune cu sfera inconstientului colectiv manifestându-se prin stari de revelatii sau inspiratii. În esoterism, traditiile spirituale, termenul de inconstient colectiv este numit "akasa". Acel taram este atins numai printr-o stare de supraconstiinta. Aici este cuprins trecutul prezentul si viitorul. Poate va întrebati cum se poate una ca asta? Este greu pentru o minte obisnuita sa-si înteleaga natura ei neobisnuita. Fiecare particula care alcatuieste acest univers este în continua miscare. Energia ei determina perioada sau modul de actiune a acesteia. Deci, este relativ simplu de a afla punctul terminus al unui principiu (ca sa ne exprimam mai general). Dupa energia de care dispune si în functie de directia sa, infinitele de particule si definitii ce alcatuiesc universul sunt înregistrate si comprimate în acea baza de date pe care orientalii o numesc "akasa" sau eterul creator.

Toate aceste date înregistrate si care creaza tot ce s-a facut si se va face vreodata, a si w, sunt apoi transformate în simboluri (în asta consta comprimarea lor) de dimensiuni si o complexitate infinita. Aici în akasa, se stie fiecare efect, inclusiv sfârsitul, dupa propria cauza. De aici înteleptii au tras concluzia destinului, karmei si al sortii. Fiecare efect este generat de o cauza. Pe acest principiu se bazeaza toata manifestarea. Cel care patrunde în acea sfera, raportându-se la o anumita stare are acces la acel gen de informatii la care s-a raportat. Pe acest principiu functioneaza aparatul de radio. Te raportezi la o emisiune din eter, pe o anumita frecventa de unde, undele fiind starea ta interioara. 

Visul profetic sau visul telepatic, visul presentiment sau visul vizionar, visele care inspira etc. îsi au originea în aceasta sfera asupra mentalului din inconstientul colectiv. Visul profetic poate fi un avertizment mai mult sau mai putin deghizat privind un eveniment critic din trecut, prezent sau viitor. Acest gen de vise sunt mentionate în istoria lumii antice pâna în prezent. Fiecare dintre noi a trait aceasta realitate cel putin o data. În antichitate conducatorii cetatii mergeau sa doarma în templu pentru a afla vointa zeilor înaintea unor decizii ce trebuia sa le ia. Maya, mama lui Budha, înainte ca acesta sa se nasca, a visat un elefant alb si a stiut cine va fi fiul ei. Sau, Calpurnia, sotia lui Cezar, îsi vede sotul asasinat în for purtându-l apoi pe brate, cu putin timp ca acesta sa fie asasinat în realitate. Undeva, era programat cu mult timp în urma ca doi îndragostiti sa se întâlneasca în acelasi timp si acelasi loc asa cum au visat ei repetate ori la rând cu mult timp în urma. 

Big-Bang-ul s-a produs, acea zi a lui Brahma sau momentul de Laya, asa cum se numeste în sanscrita, acum evenimentele se deruleaza traiectoria lor fiind deja imprimata în informatia cu care acestea au fost înzestrate în momentul degajarii lor (exemplul e foarte banal în comparatie cu complexitatea si amploarea fenomenului universal). 

O persoana foarte receptiva viseaza ades cu multe zile înainte o calatorie pe care avea sa o faca sau un dialog pe care ar vrea sa-l întretina cu cineva. 

Psihologia moderna explica acest tip de previziune ca fiind un rezultat al unor înzestrari extrasenzoriale, exceptionale mai precis "o dezvoltare particulara neobisnuita a unor performante nervoase extraordinare, ceea ce la animale s-a conturat sub denumirea de al saselea simt" (L. Popoviciu; V. Foisoreanu). 

De exemplu, o fata pe nume Andiana s-a nascut cu o excrescenta ca o umflatura în partea stânga a fruntii. Parintii ei au vrut sa o opereze pentru a-i elimina chirurgical acea excrescenta. Bunica ei avuse chiar în noaptea de dinaintea operatiei un vis care i-au facut pe parintii Andianei sa se razgândeasca. Bunica visase o persoana îmbracata complect în alb si învaluita de o stralucitoare aureola ca venise la ea si îi spuse: "De ce vreti sa operati acel copil. El este perfect sanatos, iar faptul ca s-a nascut asa, nu este deloc întâmplator. Priveste! - a spus fiinta de lumina, si i-a aratat o camera în care erau doi copii unul lânga celalalt înfasati în scutece. Aceasta este Andiana, iar acesta este un copil bolnav". Copilul strain era într-adevar slab, emana o tristete si culoarea lui era stearsa, pe când Andiana era plina de energie si fericire. O interventie chirurgicala la acea vârsta ar fi putut sa-i marcheze existenta. Este foarte important ce simte un copil la vârsta frageda. Bunica, surprinsa de aceasta întâlnire neasteptata din vis, a avut totusi prezenta de spirit sa întrebe: "Dar tu cine esti de îmi arati toate acestea?", iar entitatea a raspuns: "Eu sunt îngerul ei pazitor", dupa care a disparut. 

Acest gen de vise sunt foarte intense. Ele nu pot fi uitate usor si marcheaza fiinta. Andiana nu a mai fost operata, dar cu siguranta îngerul a vrut sa arate, prin exemplul copilului bolnav, cum ar arata Andiana dupa o interventie chirurgicala. În realitate cei doi copii erau unul si acelasi. 

Un prieten, George, conduce o mica afacere; sotia acestuia Adina, a visat într-o noapte ca el va avea un control financiar; acesta, cum avea o multime de probleme, actele si documentele si le tinea într-o totala dezordine. Sotia ia povestit visul, spunându-i sa-si aranjeze evidenta necesara mici sale afaceri. Acesta, bineînteles nu a luat-o în seama, iar dupa doua zile s-a pomenit cu controlul la usa. De atunci, îi ia în serios toate visele. Acest tip de vise lasa sentimentul profund de realitate si un profund impact asupra spiritului, ele nu se pot confunda atât de usor cu imaginile visului obisnuit. Sunt foarte clare, limpezi si cum am mai spus, lasa un sentiment profund ca asa va fi.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

anemone-anemona
canna-trestie-indiana
stapelia-stapelia
penstemon-penstemon
gaillardia-fluturei
maranta-maranta
jasminum-iasomie
adonis-ruscuta