elixir.ro
Home Login Contact

Cum putem influenta visele?


Continutul viselor poate fi strâns legat de dispozitia de dinaintea adormirii si determina astfel aparitia unui continut placut sau neplacut al visului. Visele însa pot fi stimulate, degajând atmosfera cu diferite parfumuri, uleiuri volatile, prin ingerare de plante, anumite sunete linistitoare, melodioase, chiar muzica clasica. Un anumit parfum poate genera un anumit gen de vise datorita principiului rezonantei despre care s-a amintit mai sus. 

Exemple: Parfum de mosc, ulei volatil de trandafir, flori de câmp, tamâie degajate în atmosfera cu ajutorul unei lampi de aromoterapie. 

În caz de insomnie se poate consuma un extract de macerat din sunatoare combinat cu trei linguri de tinctura lavanda, trei linguri tinctura sulfina si trei linguri tinctura de talpa gâstii. 

În caz de cosmaruri se poate consuma o ligura rasa de pulbere de sunatoare ("iarba spaimelor"- tocmai pentru ca are proprietatea de a alunga "spaimele"). Planta se tine sub limba 10 minute, apoi se înghite cu putina apa si 30 min. nu se manânca.

În camera aerisita, cu asternuturi proaspete, parfumurile de levantica, sânziene, iasomie, lamâita, busuioc, etc. însotite de o lumânare (aprisa pe un suport special pentru a înlatura eventualele pericole) atrag rezonanta cu lumile astrale, mai ales daca exista în camera si sunete care stârnesc imagini arhetipale, precum un CD cu sunete din natura, sunetul ploii, o muzica clasica placuta, care sa induca starea de candoare, sunete care ne pot transpune într-un trecut îndepartat al copilariei, al vietilor anterioare sau într-un prezent paradisiac în care spiritul colinda liber.

Este important ca dumneavoastra sa va recomandati muzica sau aromele dupa cum simtiti ca vi se potriveste sau în functie de anumite stari.

Culorile, de asemenea, influenteaza starea celor ce vin în contact cu acestea. Ele sunt asimilate în propria aura mai ales în timpul relaxarii influentând astfel starea de spirit. Se pot folosi becuri colorate care sa lumineze discret camera. Se pot utiliza toate culorile curcubeului, dar acestea sa fie cât mai armonioase, clare, vii, purpurii chiar (neoane cu efecte cromatice). Acestea nu trebuie sa fie sterse, pale sau murdare. În directia aceasta, se recomanda un ghid de cromoterapie pentru ca s-ar putea sa existe unele boli care sa nu fie compatibile cu culoarea rosie de exemplu. Aceste culori armonioase, atrag dupa sine energii armonioase. Acaparând în aura aceste energii, respirând totodata parfumuri florale naturale ce alunga energiile malefice, intram într-o dimensiune a viselor ce corespunde acelor energii sau culori. De stiut ca culoarea, aroma, muzica, reprezinta anumite tipuri de energie, de vibratie, de rezonanta. Acestea tind sa relaxeze, sa linisteasca fiinta, atragând energii benefice revitalizante. Cosmarurile si visele urâte vin din infernul propriei constiinte, generate de energii grosiere.

De asemenea, importante sunt si pozitiile în care ne culcam. Traditiile stravechi spun ca cel mai bine este sa se doarma cu capul catre nord sau rasarit. 

Pentru regenerarea fizico-psihica:

- este bine sa dormim cu capul orientat catre sud sau sud-est, culcati pe partea dreapta si atunci pe partea stânga se va activa energia lunara de tip Yin pe un fond de culori galben, portocaliu sau albastru. 

Pentru profunzimea viselor: 

- este bine sa dormim cu capul orientat catre nord nord-est, pe partea stânga a corpului. Astfel se vor activa energiile solare de control. Este bine sa folosim culorile verde, albastru indigo chiar.

Pentru controlul asupra viselor:

- este bine sa se doarma pe spate cu capul orientat spre rasarit folosind un fundal de culori violet sau indigo sau alb stralucitor. 

Pentru o transformare spirituala, schimbari majore, interioare:

- este bine sa se doarma cu capul spre apus (vestul geografic), aceasta fiind directia în care popoarele stravechi îsi înmormântau mortii, urmând soarele pe lumea cealalta. Este bine sa se doarma pe spate, culorile potrivite fiind albul pur. Somnul pe spate produce o echilibrare a energiilor.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

haworthia-havortia
yucca-de-gradina-iuca
acanthus-talpa-ursului
thelocactus-thelocactus
thunbergia-tunbergia
iris-iris
gazania-gazania
cissus-vita-de-apartament