Cele mai multe din cele cca 60 de specii existente isi au originea in India si sudul Africii, unde au o crestere luxurianta. In ciuda provenientei lor tropicale, sunt foarte rezistente la uscaciune.
Cea mai decorativa, prin portul ei triumfator, cu frunze striate sau dungate cu alb si galben, ce cresc pe verticala, spadiforme, carnoase, lungi, este Snasevieria trifasciata. Este o plnata perena cu rizomi, cu flori care nu prezinta valoare decorativa, apar primavara, mici, albe, parfumate. Iarna, prefera temperaturi cuprinse intre 18-20oC, iar vara peste 20oC, cu exceptia in plin soare. Nu suporta apa stagnanta, iar cand temperatura este sub 15oC, udarile se intrerup, caci in aceasta situatie apa provoaca putrezirea radacinilor. Se administreaza saptamanal ingrasaminte chimice complexe. Plantele se transplanteaza din 2 in 2 ani, cu care ocazie se face se separarea drajonilor pentru inmultire.
Sansevieria se mai inmulteste si prin butasi de frunze. Frunzele taiate de 5-8 cm lungime, se infig oblic intr-un substrat de nisip umed, mentinand o temperatura de 20-22oC. In aceste conditii, in 20-25 de zile, butasii se vor inradacina, la baza lor aparand o noua frunzulita. Noile plantute le vom trece in ghivece, cate una sau, pentru obtinerea de vase mai pline, cate 3-4, intr-un amestec format din 40% gunoi semifermentat, 20% turba neagra, 40% pamant de telina cu adaos de nisip. Deoarece au sistemul radicular la suprafata, vom folosi ghivece nu prea adanci.
Sunt plante foarte usor de inmultit si cultivat, putin pretentioase, dar trebuie de retinut ca excesul de umiditate poate dauna plantelor mai mult decat uscaciunea. Deci, trebuie acordata mare atentie la udari.