elixir.ro
Home Login Contact

Semnificatia degetelor in chiromantie


In cadrul semnificatiei degetelor se studiaza forma lor in general, flexibilitatea, lungimea, nodurile. Daca degetele sunt drepte, arata bun simt, dragoste de adevar, bine si frumos. Daca degetele sunt indoite, urate, sucite, arata falsitate, inconstanta, instincte rele. 

Semnificatia degetelor flexibile si curbate pe spate este: sensibilitate, curiozitate, maniere, imaginatie sociabilitate si adaptabilitate.

Semnificatia degetelor noduroase este: prevedere, seriozitate si mai putina sociabilitate.

Semn sigur de excelente insusiri administrative sunt degetele mijlocii, patrate, noduroase si cu unghii scurte. In general, degetele pot avea peste 80 de particularitati:

Degetele bine proportionate, drepte si fara deformatii congenitale indica o buna dezvoltare a acestor facultati. O anomalie, din contra, este semnul ca aceste facultati nu se pot dezvolta.

Daca degetele lasa sa se intrevada un spatiu mare intre ele, aceasta inseamna risipa; daca sunt perfect unite indica un sentiment de economie si chiar avaritie.

Degetele lungi - indica inteligenta analitica care stie sa vada lucrurile in detaliu, metodic.

Degetele scurte - sunt caracteristice spiritului de sinteza, dinamic, capabil sa accepte realitatea in viziunea sa totala.

Degetele groase - sunt un indiciu de materialism si simt practic.

Degetele subtiri - indica idealismul.

Degetele netede - indica dragoste de arta, intuitie, spontaneitate.

Degetele noduroase - indica tenacitate, reflexie, echilibru. Daca nodurile sunt situate la prima falanga aceasta semnifica aptitudini stiintifice, daca sunt situate la a doua falanga reprezinta ordine, meticulozitate.

Degetele elastice, care indoaie usor pe spate sunt tipice celor care au tact, diplomatie, abilitate manuala.

Degetul mare - este cel mai important si reprezinta afirmarea individuala, energia, capacitatea de a reusi. Daca acest deget este bine proportionat (prima falanga a degetului trebuie sa masoare 3/7 din lungimea totala, iar a doua falanga 4/7), este indiciul echilibrului in toate: disciplina, stapanire a ratiunii. Daca unghiul de deschidere in raport cu palma este de 30 de grade, arata prudenta si discretie. Cand unghiul acesta depaseste 90 de grade arata o individualitate extrema, obraznicie, brutalitate, violenta. Daca degetul mare, cand este departat de aratator, formeaza un unghi ascutit, aceasta inseamna ca persoana este docila si supusa; daca unghiul este drept, este semnul dorintei de independenta, daca este obtuz reflecta o lipsa de docilitate, spirit rebel si neconformist;

Aratatorul - releva gradul de integrare al individului in societate dar este si indicatorul modestiei sau a lipsei de modestie. Cei infigareti, aroganti si cu si cu puternice dorinte materiale au acest deget lung. Cei sortiti sa fie condusi de altii au acest deget scurt. In casatorie, sotul sau sotia care are acest deget mai lung este cel care dicteaza in casa. Degetul aratator, ingust si flexibil semnifica multa neliniste si agitatie;

Mijlociul - reprezinta capacitatea de concentrare si reflexie. In mod normal lungimea lui trebuie sa fie egala cu cea a podului palmei. Daca este foarte lunng semnifica analiza exagerata, ca individul este prea cerebral si morocanos. Prea scurt semnifica impulsivitate, cruzime si egoism;

Inelarul - indica talentele artistice, capacitatea de ridicare sociala si morala. Egal in lungime cu aratatorul semnifica idealism. O stea pe varful degetului inelar poate fi semnul celebritatii prin arta sau stiinta;

Degetul mic - este degetul simtului practic si al sensibilitatii dar si al influentei personale si il gasim lung in randul scriitorilor, al avocatilor, diplomatilor si scurt in mana celor lipsiti de rabdare si de tact.

Vezi si semnificatia mainii

 
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

philodendron-filodendron
silene-gusa-porumbelului
gaillardia-fluturei
echinocereus-echinocereus
aconitum-omagul-de-gradina
chamaecereus-chamaecereus
hosta-crin-de-toamna
maranta-maranta