elixir.ro
Home Login Contact

Chiromantia sau cititul in palma, arta straveche


Chiromantia poate fi denumita generic ca studiul stiintific al mainii (forma, flexibilitatea, aspectul liniilor palmei). Chiromantia este deci arta care ne permite, prin examinarea mainii sa ne cunoastem aspectul moral, caracterul, atasamentele, subiectele amoroase si norocul. Ea s-a nascut odata cu civilizatiile cele mai indepartate ale Egiptului, Greciei, Chinei, care apoi traversand Evul Mijlociu sa ajunga si la noi. Interesul pentru chiromantie si stiintele oculte in general trebuie cautat in nevoia omului modern de evadare din campul stramt al observatiei si al stiintei pe care i-o ofera logica, pentru a patrunde in regatul misterios si fascinant al "ultrasensibilului". Asadar, daca te simti nefericit, in dragoste sau in viata economica, daca din contra esti fericit, ai noroc sit e bucuri de sanatate…toate acestea le vei putea observa foarte bine in liniile mainilor tale.

Semnele mainii sunt indicii, dar nu au un character definitive in sens absolute: fiecare este stapanul propriului destin. Trebuie subliniat in acest sens, valoarea chiromantiei ca mijloc extreme de pretios al adevaratei cunoasteri a noastra si a celorlalti, fara minciuna, fara ipocrizie, dar cu claritate obiectiva si incredere.

Astfel, pentru a obtine un rezultat precis este necesar sa privesti ambele maini. Mana stanga simbolizeaza subconstientul si se refera la calitatile tale potentiale, iar mana dreapta ne arata cum sunt dezvoltate aceste calitati cat si influenta mediului inconjurator asupra lor.

Daca un semn se intalneste doar pe o singura mana nu are valoare decat de probabilitate. Un examen atent trebuie sa tina seama si de forma si culoarea mainii. Culoarea corespunde temperamentului tau. Culoarea roz este tipica pasionatilor, oamenilor acticvi; o culoare verzuie il reprezinta pe cel intellectual, pessimist, melancholic; o culoare galbuie se observa la oamenii irascibili, la cei care le place sa domine si merg cateodata pana la despotism.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

convallaria-lacramioara
acacia-acacia
aconitum-omagul-de-gradina
babiana-babiana
petunia-petunie
dicentra-cerceii-doamnei
amaryllis-crin-de-iarna
capsicum-ardei