plante si flori
Home Login Contact

Leontopodium - Floare de colt

Cultivare si ingrijire - 4 comentarii

floare de colt - leontopodium

Leontopodium este un gen cuprinzand putine specii, plante erbacee gazonante, acoperite cu un puf gri lanos, originare din regiunile montane ale Europei si Asiei, cu inflorire in lunile iulie-august. Au flori grupate in capitule mici si frunzele dispuse in rozete radiculare.

Leontopodium alpinum, cu o talie mica, 10-15 cm inaltime, planta alb lanoasa, cu tulpinile simple si drepte. Frunzele inferioare dispuse in rozeta, verzi, pe partea inferioara si pe cea superioara acoperite de peri albi, lungi, matasosi, sunt numeroase. Cele tulpinale asemenetoare sunt, insa, mai mici si mai lanoase. Bracteele, cere dau inflorescentei aspectul unei singure flori, sunt dispuse radiar, iar inflorescenta compusa din multe capitule cu numeroase flori mascule si femele, de culoare alb-galbuie. Infloreste in iulie-august.

Inmultirea se face prin divizarea lor, indata dupa trecerea florilor sau prin seminte (a caror putere de germinatie este de 2 ani), in primavara (marite-aprilie) in ghivece, sub geam la 10-15oC (semintele vor rasari in 15-20 de zile). Cand rasadul ajunge la cca 3 cm inaltime, dupa un prealabil repicat, se planteaza la locul definitiv.

Plantele vor inflori in al doilea an. Denumire populara: Floare de colt.

Poze cu: leontopodium

leontopodium 1 - floare de coltleontopodium 2 - floare de coltleontopodium 3 - floare de coltleontopodium 4 - floare de coltleontopodium 5 - floare de colt

Plante din aceeasi categorie: gradina

../plante-si-flori/photos/gradina/ricinus-6795296.jpg
ricinus
../plante-si-flori/photos/gradina/hyacinthus-2010932.jpg
hyacinthus
../plante-si-flori/photos/gradina/bellis-7577879.jpg
bellis
../plante-si-flori/photos/gradina/begonia-2300967.jpg
begonia
../plante-si-flori/photos/gradina/acanthus-6612094.jpg
acanthus
../plante-si-flori/photos/gradina/phlox-8084369.jpg
phlox
../plante-si-flori/photos/gradina/campanula-4396756.jpg
campanula
../plante-si-flori/photos/gradina/impatiens-1733190.jpg
impatiens
../plante-si-flori/photos/gradina/helianthus-5314040.jpg
helianthus
../plante-si-flori/photos/gradina/astilbe-6395762.jpg
astilbe
Mai multe

Comentarii: Adauga

Rodica Stelari

Buna ziua , am o rugaminte , vara aceasta am fost in Alpii Austrieci , de la niste prieteni am primit doua plante de floare de colt , stau la marginea orasului Bistrita , avem gradina , as vrea sa o plantez , sper sa reziste , imi puteti spune ce fel de sol sa-i pregatesc , in ce mod sa o ingrijesc ? Va multumesc mult , anticipat !

Raspunde
ileana

interesant, dar incomplet ! ! as dori sa stiu cat de des se uda, ce fel de sol ii prieste (acid sau nu), unde sa o plasez:in fata ferestrei sau mai departe de soare... ??? ! ! !

Raspunde
Lavinia Nitu

Articolul mi-a fost util,dar as dori mai multe informatii:dupa ce plantele ajung la 3 cm,locul definitiv de cultivare poate fi si un ghiveci?;daca da,atunci iarna unde trebuie tinut(prima iarna de la insamantare)?;la ce distanta se cultiva in locul definitiv?;care trbuie sa fie compozitia pamantului?;cata apa trebuie sa le pun? Mentionez ca le-am insamantat la jumatatea lui ianuarie si sunt dese Imi puteti scrie pe adresa lavinia_ozzy@yahoo.com Multumesc

Raspunde
carmen

spuneti-mi va rog de unde pot cumpara seminte de flori de colt de la noi?Imi doresc de mult timp sa am aceste flori la mine in gradina.

Raspunde