elixir.ro
Home Login Contact

Muntii palmei in chiromantie


Situati pe palma mainii, catre baza degetelor, aceste protuberante se numesc MUNTI. Le vom explica pozitia si semnificatia lor generala. Daca toti muntii par exagerati si puternici, este un indiciu sigur al lipsei de echilibru.

1. La baza degetului mare se gaseste muntele VENUS, care in general indica forta vitala, senzualitatea, sensibilitatea, iubirea. Nu este bine ca acest munte sa fie exagerat, umflat si striat de linii verticale, deoarece arata lipsa de stapanire, libertinaj, sexualitate violenta. De asemenea daca este aproape absent tradeaza egoism, raceala si lipsa de iubire.

2. La radacina aratatorului se gaseste muntele JUPITER care releva ambitia, simtul religios si moral. Daca este bine dezvoltat arata optimism, ambitii sanatoase, intelepciune. Daca este exagerat de mare iar degetul aratator foarte luna, individul va fi nesuferit din cauza ingamfarii. Cei care au multe semne pe acest munte duc o viata mai agitata, dar si culeg mai multe izbanzi. Triunghiul pe acest munte este semnul aptitudinilor politice si diplomatice. Crucea pe acest munte poate confirma o casatorie fericita.

3. La radacina mijlociului se gaseste muntele SATURN, care in general simbolizeaza prudenta, reflexia, siretenia. Nu este bine ca acest munte sa fie prea mare deoarece in acest caz arata incapatanare, tristete, izolare. Daca este slab arata impresionabilitate, buna dispozitie, veselie.

4. La radacina inelarului se gaseste muntele SOARE, care indica in general simtul artistic, idealism, sansa.  

5. La radacina degetului mic este muntele MERCUR, care indica in general elocventa, inteligenta, nestatornicia. Bine dezvoltat dar nu exagerat indica talent comercial, prezenta de spirit, spiritualitate, om vesel, glumet, studios, rutinat. Cand este foarte dezvoltat indica siretenie, ipocrizie, minciuna si obrznicie. Daca muntele este normal, liniile perpendiculare pe el arata facultati comerciale si aptitudini medicale.

6. La baza muntelui MERCUR, catre dosul mainii este muntele MARTE. Releva in general activitatea fizica si intelectuala, forta curajul, abnegatia. Daca este devoltat, fara a fi exagerat, arata energie si curaj. Un triunghi pe acest munte arata un talent deosebit de a iesi din mari incurcaturi. Inclinat spre muntele LUNA mareste calitatile acestui munte si arata imaginatie si fantezie puternica.

7. La baza muntelui MARTE, pe partea opusa muntelui VENUS este muntele LUNII. Acesta indica imaginatie, intuitie, memorie. Cu cat este mai mare, cu atat mai puternica este imaginatia si fantezia. O stea pe acest munte arata o depresiune profunda, imaginatie exagerata poate chiar nebunie. Daca este potrivit ca si dimensiune, muntele LUNA arata gust pentru frumos, arta, religie, realism.

8. Spatiul aflat in centrul palmei, delimitat de munti se numeste "Campia lui MARTE". Cu cat acest spatiu este mai lung in raport cu mana cu atat spiritul este mai deschis si deciziile mai rapide.

9. Muntele APOLLO - ridicatura de la baza degetului inelar. Bine dezvoltat, arata superioritate intelectuala, nazuinte spre glorie si renume, in ocupatii de ordin sufletesc. Oamenii fara nazuinte, materialisti, fara ideal, au acest munte slab si turtit.

In privinta muntilor, trebuie spus ca ei reprezinta forta psihica a individului si cu cat sunt mai in relief cu atat individul simte mai puternic dorintele, ambitiile, simpatiile si repulsiile etc.

Cand un munte nu este situat chiar la baza degetului respectiv dar se inclina si se uneste cu altul, aceasta inseamna ca amandoi au caracteristici similare.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

oenothera-luminita
begonia-gheata
leuchtembergia-leuchtembergia
pleiospilos-pleiospilos
cyclamen-ciclamen
palm-palmieri
achimenes-achimenes
camellia-camelia