elixir.ro
Home Login Contact

Reincarnarea


Astrologii actuali se impart in doua tendinte: rationalisti si spiritualisti. Prprimii practica astrologia ca pe un mijloc de cunoastere directa a oamenilor. Bazate pe tehnicile de investigatie din sec. al XIX-lea (cum ar fi psihanaliza), aceasta astrologie refuza dimensiunile spirituale ezoterice. Ea este, in fond, sora geamana a "medicinei de plumb" occidentala, care nu cunoaste decat corpul material. Refuzand existenta corpului eteric si astral, aceasta medicina nu vede omul decat un ansamblu de reactii fizico-chimice. Ca si medicina pasteuriana, astrologia realtionista ignora finalitatea cosmica a omului.

Pentru astrologii celei de adoua tendinte, studiul temei individuale este mai important decat numai descoperirea corpului bolnav, dezechilibrul mental, sau viata emotionala perturbata. Dar, inac si mai mult, aceasta tema astrologica poate raspunde intrebarilor fundamentale pe care si le pune individul: "Cine sunt eu? La ce servste existenta mea? De unde am venit?Unde ma duc dupa moarte?"

Astrologul spiritualist reamplaseaza omul intr-o structura spatio-temporala care lumineaza finaliatea sa. Astrologia ezoterica este naturalmente reincarnationista. Astfel nivelul lui de explicatie este mult mai larg. Tema actual reprezinta doar o reincarnare, dar care este rezultatul viretilor trecute si contine "germenele" predispozitiile pentru cea urmatoare. Tema natala din momentul mortii da chiar indicatii asupra viitoraei incarnari..

Bineinteles, o tema analizata din acesta perspectiva "karmica" explica cu claritate gusturile, temperamentul, defectele si calitatile nativului. Aici coboram la un nivel de investigatie mult mai profund decat psihanalaiza, pentru ca aceasta astrologie ezoterica recunoaste amprenta experientelor anterioare asupra comportamentului actual al subiectului (cazul unei tinere careia nici un psiholog nu a putut explica frigiditatea, fiindca dezgustul ei pentru orice relatie sexuala venea dintr-o viata trecuta , in care acesta tanara a murit in urma unui viol ). Traumatismele vietilor anterioare pot fi citite intr-o tema dac astrologul este suficient de competent.

Fara ca sa fie ea insasi o religie, astrologia spiritualista este o revelatie asupra organizarii Cosmusului: "La inceput Dumnezeu a creat cerul si pamantul" - spune Geneza. Si Dumnezeu a zis "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparte ziua de noapte; ei sa fie semne care sa arate anotimpurile, zilele si anii". Studiul acestor luminatori trebuie sa fie o forma de meditatie transcendentala. Practicata astfel, astrologia spiritualista produce o iluminare. Deasemenea este modul de a vedea a marilor maestrii ai Antichitatii. Iata pentru ce reincarnarea si astrologia nu au fost niciodata in opozitie in vechile civilizatii. Ele merg impreuna, naturalmente, ca doua tipuri de cerecetare paralele si complementare conduse direct de preoti si initiati. Un mare numar de traditii occidentale, care se transiteau pe cale orala, au fost pierdute. Este cazul invataturilor druizilor, de exemplu, care dupa cum se pare, in Galia si in Marea Britanie, au coordonat astrologia si reincarnarea (dupa cum marturiseste Cezar).

In sec. XVIII si XIX o mare gaura neagra: astrologia cade intr-o discreditare totala. Rarii ezoteristi, rozecrucieni, alchimisti, kabalisti, mentin inca flacara, adeseori cu pretul vietii lor. Ei vor fi la originea unei renasteri care nu se va extinde decat in secolul urmator. In Germania Goethe va fi convins de realiatea reincarnarii si pasionat de astrologie. Dar el nu a reusit sa le uneasca pe amandoua. 

In sfarsit in a doua parte a sec XIX se ridica cateva spirite care se vor intoarce catre izvoarele indiene si tibetane ( in est nu s-a respins nici astrologia nici reincarnarea). 

Astrologia indiana si tibetana.

In aceasta partre a globului, reincarnarea facea parte din viata cotidiana, iar astrologia deasemnea. Astrologii indieni cand analizau o astrograma, realizau intotdeauna o interpretare karmica. Pentru ei era ceva firesc sa caute fiecare propria cale spiritual si ca pentru a reusii sa evolueze trebuie mai intii sa-si recunoasca greselile si sa le depaseasca. Astrologia in acest sens era un ajutor imens cacia ajuta fiinta sa-si dea seama de greselile ce isi au cauza inca in vietile trecute. Astrologii indieni erau un fel samani, magicieni, unii detineau chiar anumite puteri oculte (paranormale) si putea citii vietile anterioare. Asta usura mult analiza, caci astfel de detarmina cauza reala a unui blocaj, boli, neputinta, frica etc. analiza lor se baza foarte mult pe simbolisml si luau in considerare chiar si visele si viziunile oamenilor.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

lychnis-opatel
chrysanthemum-crizantema
saintpaulia-violete-de-africa
bougainvillea-bughenvilea
nicotina-regina-noptii
convallaria-lacramioara
ferocactus-ferocactus
viola-pansele