elixir.ro
Home Login Contact

Ronron terapia - terapie antistres


Ronron terapia

Ronron terapia este una dintre cele mai recente stiri cu privire la efectele benefice pe care il au pisicile asupra conditiei noastre psiho-mentale. Torsul caracteristic al pisicilor reprezinta un adevarat agent vindecator. Astfel de sunete armonioase ne calmeaza, ne anihileaza depresia si stresul, ne trateaza insomniile si, de asemena, fac sa dispara gandurile tensionante si nelinistile de peste zi.

Descoperirea acestui tip de terapie de datoreaza medicului veterinar francez Jean-Yves Gauchet. O pisica care era pe moarte a inceput sa toarca pentru a putea suporta durerea. Circumspect, medicul a efectuat un studiu pentru a valida aceasta idee, ca torsul pisicii este o reactie disperata a organismului de a rezista bolii. In urma confruntarii cu unii specialisti de sunet, medicul veterinar s-a decis sa inregistreze torsul pisicii sale in timp ce este tinuta in brate si mangaiata.

Daca analizam spectrul sonor al torsului unei pisici, vom descoperi ca tonurile sale sunt foarte mici, bine-cunoscute de compozitorii de muzica, ele sublimand emotiile. CD-uri cu astel de inregistrari au inceput sa se vanda pentru a permite oamenilor anxiosi sa isi gaseasca linistea.

Din punct de vedere psihic acest efect profund calmant se datoreaza proceselor de rezonanta benefice care se declanseaza in mod gradat in fiinta noastra. Oamnenii de stiinta au descoperit in urma cercetarilor facute in laborator, ca acest sunet linistitor impulsioneaza productia de serotonina. Serotonina este supranumita "hormonul fericirii", iar acest hormon este implicat in calitatea somnului si contribuie in mare masura la bunastarea noastra psihosomatica.

Pe scurt, torsul pisicii este muzica terapeutica. Unele studii recente au aratat ca persoanele care locuiesc cu o pisica in casa se bucura de o stare de confort psihic mult mai buna decat cei care nu au pisici. Prin urmare, pisicile sunt in mod indirect un factor antidepresiv care ne pot reda buna dispozitie.

Confortul si bunastarea ce sunt resimtite de cei mai multi oameni atunci cand se alfa in imediata apropiere a unei pisici, fac sa dispara starile nefaste. Ne place sa credem ca toate remediile antistres sunt atat de dragalase si placute.

Daca nu aveti o pisica in apropiere sau aveti alergie la pisici, atunci puteti asculta torsul pisicilor de pe o inregistrare. 
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

helianthus-floarea-soarelui
actinidia-chinesis-kiwi
armeria-limba-pestelui
chamaecereus-chamaecereus
ficus-ficus
saxifraga-saxifraga
kalmia-latifolia-dafinul
bougainvillea-bughenvilea