27 plante listate
Suculentele, pe langa proprietatea de a inmagazina apa, au si calitatea de a preveni pierderea ei excesiva prin transpiratie, datorita unor modificari exterioare. Pierderea apei este ingreunata de stratul ceros ce acopera planta, adesea colorat albastru, printr-un strat fainos la "Dudleya" sau printr-un strat mai subtire de peri sau spini. Aceste modificari, fata de plantele normale, le permite sa traiasca in conditii de uscaciune, in acelasi timp, starnind un interes deosebit.
Ele devin mai putin aspectuoase si chiar mor cand primesc apa si hrana multa.
Calitatea suculentelor de a supravetui o perioada considerabila de timp (este posibil sa le tinem mai mult de 8 zile fara apa si le vom regasi intr-o forma foarte buna) este unul din motivele pe care aceste plante sant atat de potrivite pentru decorarea apartamentelor.
Majoritatea suculentelor infloresc in fiecare an, odata cu ele au devenit mature si au conditii prielnice. Familia cactusilor cuprinde 220 genuri si cateva specii diferite, de la plante de 2,5 cm. inaltime pana la plante uriase cat arborii; cele mici infloresc insa mai devreme decat cele mari. De exemplu, "Rebutia" si "Mammillaria" pot inflori in anul urmator semanarii, insa "Carnegia" si "Pachycereus" necesita multi ani pana la inflorire.
Florile de cactus apar din luna mai "Rebutia" si "Mammillaria" pana in august. Unele specii de "Rhypsalis" infloresc toamna tarziu, de exemplu "Zygocactus truncactus".