plante si flori
Home Login Contact

Cleistocactus - Cleistocactus

Cultivare si ingrijire

cleistocactus - cleistocactus

Speciile cele mai des intalnite sunt: Cleistocactus anguineus Britt. et Rose, Cleistocactus baumannii Lem., Cleistocactus flavispinus Britt. et Rose, Cleistocactus strausi Bckbg, Cleistocactus tupizensis Bckbg.

Cleistocactus: completarea perfecta la colectia ta de suculente

Plantele suculente au luat cu asalt lumea gradinaritului in ultimii ani si este usor de inteles de ce. Aceste plante rezistente, cu intretinere redusa, vin intr-o gama uimitoare de forme, culori si texturi, facandu-le alegerea perfecta pentru orice casa sau gradina.

Acest cactus unic este preferatul pasionatilor de suculente pentru aspectul sau uimitor si cerintele usoare de ingrijire. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta planta fascinanta.

Ce este Cleistocactus?

Cleistocactus este un gen de cactusi care include peste 50 de specii, toate fiind originare din Muntii Anzi din America de Sud. Acesti cactusi sunt plante erecte subtiri destul de ianlte, sunt cunoscuti pentru forma lor cilindrica si areolele numeroase de pe coastele tulpinii, care sunt adesea acoperita de spini lungi si vibranti. Ele produc flori foarte frumoase roz, rosii sau portocalii vara, adaugand si mai mult interes vizual formei lor deja impresionante. Florile au un tub lung, ingust, aproape inchis, cu stamine proeminente.

De ce sa alegeti Cleistocactus?

Daca sunteti in cautarea unei plante care necesita o intretinere redusa, care atrage atentia pentru casa sau gradina dvs., iata cateva motive pentru care Cleistocactus este alegerea perfecta:

- Tolerant la seceta: Ca toti cactusii, Cleistocactus este incredibil de tolerant la seceta si necesita putina udare. Acest lucru il face o alegere ideala pentru gradinarii ocupati sau cei care traiesc in climat uscat.

- Usor de intretinut: Cleistocactus este o planta rezistenta care necesita intretinere minima. Este alegerea perfecta pentru incepatori sau pentru oricine cauta o planta uimitoare din punct de vedere vizual, dar care necesita intretinere redusa.

- Aspect unic: Cu forma sa cilindrica lunga si subtire si tepii vibranti, Cleistocactus este sigur ca va intoarce capetele. Este o alegere excelenta pentru oricine doreste sa adauge o nota de exotic casei sau gradinii lor.

Indiferent daca sunteti nou in gradinaritul suculent sau un profesionist experimentat, Cleistocactus este o completare excelenta pentru orice colectie. Aspectul sau uimitor, cerintele usoare de ingrijire si toleranta la seceta o fac o planta pe care o vei iubi in anii urmatori.

Poze cu: cleistocactus

cleistocactus 1 - cleistocactuscleistocactus 2 - cleistocactuscleistocactus 3 - cleistocactuscleistocactus 4 - cleistocactuscleistocactus 5 - cleistocactus

Plante din aceeasi categorie: cactusi

../plante-si-flori/photos/cactusi/opuntia-3359350.jpg
opuntia
../plante-si-flori/photos/cactusi/gymnocalycium-4355694.jpg
gymnocalycium
../plante-si-flori/photos/cactusi/cereus-2489546.jpg
cereus
../plante-si-flori/photos/cactusi/stapelia-1794673.jpg
stapelia
../plante-si-flori/photos/cactusi/melocactus-1591476.jpg
melocactus
../plante-si-flori/photos/cactusi/ferocactus-6357447.jpg
ferocactus
../plante-si-flori/photos/cactusi/oreocereus-1560689.jpg
oreocereus
../plante-si-flori/photos/cactusi/coryphantha-1773463.jpg
coryphantha
../plante-si-flori/photos/cactusi/espostoa-8443646.jpg
espostoa
../plante-si-flori/photos/cactusi/aloe-4158373.jpg
aloe
Mai multe

Comentarii: Adauga