elixir.ro
Home Login Contact

Meniul Oshawa, alimentatia-terapie cu cereale


Asa cum animalele poseda aceasta intuitie de a-si alege ierburile curative, singure, ar fi normal ca si omul, care este superior tuturor animalelor sa-si poata vindeca însusi toate bolile.

Alimentatia macrobiotica mai este denumita si ca arta longevitatii si a reîntineririi. Daca ati avut experienta amara si costisitoare a tratamentelor medicale si fizice, încercati si aceasta metoda de tratament, aceasta dieta extraordinara care pe cât este atât de simpla este si putin costisitoare. Toata lumea o poate adopta, în orice timp daca exista hotarârea de vindecare pe sine. Aceasta metoda de vindecare nu depinde decât de voi însiva, de consecventa cu care veti putea urma un anumit regim. Acest regim este format din cereale naturale nedecorticate, legume si fructe yang si foarte putina sare. Aceste materii prime ale unei mese, bine mestecate, intra în tubul nostru digestiv si sunt transformate într-un timp de câteva minute pâna la câteva ore, în sânge nou, care înlocuieste într-o proportie de 10-15% sângele vechi.

Acest proces, realizat în fiecare zi, va face ca totalitatea acestei transformari sa se împlineasca în 10 sau 15 zile. Sângele hraneste, reface, însufleteste, face sa funnctioneze toate celulele corpului nostru. Deoarece mâncati pe luna aproximativ 50 pâna la 60 kilograme de alimente si bauturi, introduceti lunar aproape de 10 ori mai mult material sângelui vostru. Prin acest mecanism de asimilare si de metabolism zilnic, puteti schimba în întregime constitutia voastra în putin timp si puteti da alimentatiei voastre o noua orientare din zi în zi. 

Alcatuita dupa directivele preparatorii ale dr. Oshawa dieta este bine sa aiba urmatoarea compozitie: 70% pâna la 90% din hrana voastra sa fie cereale, 30% pâna la 10% sa fie legume preparate printr-unul din diferitele procedee culinare ce vor fi prezentate în continuare. Dupa ce veti urma recomandarile preparatorii timp de câteva luni, puteti folosi modul dumneavoastra de pregatire culinara, dupa cum veti simti necesitatea absoluta si dupa gustul vostru, ascultându-va propriile cerinte, pe masura ce sanatatea voastra se va restabili. Cu cât veti sustine un astfel de regim mai mult timp, cu atât va fi mai bine, va veti detasa de anumite aspecte grosiere ale vietii si veti avea o judecata mai buna. 

Regimul prezentat în cele ce urmeaza este cel mai sever, dar totodata si cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa, având o eficacitate maxima în toate bolile produse de excesul energiei yin si permitând totodata o echilibrare rapida a fiintei din punct de vedere energetic (yin-yang). Regimul prevede ca pe o durata de zece zile sa se consume exclusiv cereale: grâu, orez, mei si hrisca, în orice combinatie si proportie, fierte sau coapte. Ca lichid trebuie sa se consume doar apa si numai în cazuri exceptionale ceai de busuioc sau ceai negru. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte zece zile) cu o pauza de una pâna la cinci zile între doua astfel de grupe, timp în care se pot consuma si alte alimente, de preferinta tot yang, pâna când se obtine efectul dorit. 

Actiunea regimului produce curatarea organismului de impuritati, eliberând traseele energetice din corp permitând curgerea energiei. Aceasta purificare generala are drept efect imediat o limpezire si o claritate considerabila a mintii, digestia devine mai buna, secretiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat si luminos. Ochii sunt stralucitori si fiinta simte o inexplicabila forta si pofta de viata, straine ei pâna atunci. Reactiile fiziologice adverse care pot aparea datorita purificarii intense si a dezintoxicarii masive a organismului vor disparea însa continuând cu tenacitate dieta, ele cedând locul unei cu totul alte conditii trupesti si chiar unui metabolism diferit, mult îmbunatatit. Aceste reactii nu apar decât în cazurile dezintoxicarilor masive. Fiind deosebit de purificator, acest regim ar trebui folosit chiar si de cei sanatosi pentru o reîmprospatare si o purificare generala a organismului. În continuare urmeaza câteva retete culinare care fac posibila urmarea acestui regim alimentar.

Grâu copt 

Se spala foarte bine grâul si se pune în tigaie cu sare si apa, atât cât sa-l acopere. Se lasa la foc tare pâna se evapora apa, dupa care se amesteca continuu. Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant si nu tare. Se coace pâna când grâul îsi schimba usor culoarea si este usor de mestecat. Ideal într-un astfel de caz este folosirea unei tigai de teflon sau a unui ceaun de fonta. Se procedeaza analog cu hrisca si meiul cu precizarea ca trebuiesc coapte fara a fi umezite în prealabil.

Supa de orez cu galuste de grâu 

Dintr-o cantitate de faina de grâu integral, apa si sare se face o coca moale (mai moale decât cea pentru turtite) si se lasa la înmuiat 15-25 minute. 

Din aceasta se fac galustele de marime mica, care se pun în apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau faina de orez.

Terci de grâu si orez 

Se pune apa cu sare la fiert. Când clocoteste se toarna în ploaie, faina de grâu integral si faina de orez, pâna obtineti consistenta dorita. Atentie! Si grâul si orezul se umfla la fiert, astfel încât va trebui sa lasati compozitia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.

Turtite din faina de grâu 

Se macina fin grâul, pâna devine ca o faina. Se face o coca din apa, sare si faina de grâu complet obtinuta anterior. Se lasa cca. doua ore la muiat, dupa care se fac turtite care se fac turtite care se coc într-o tigaie de teflon, fara ulei, la foc mic. Se recomanda ca turtitele sa fie cât mai subtiri. Se procedeaza analog pentru hrisca. De asemenea, se pot face turtite si din amestecul fainii de grâu cu faina de hrisca. Se pot face si din faina de grâu complet în care se încorporeaza câteva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale în acest caz.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

coreopsis-lipscanoaice
aloe-sabur
rhododendron-obtusum-rododendron
ardisia-ardisia
astilbe-astilbe
papaver-mac
ricinus-ricin
arabis-gascarita