elixir.ro
Home Login Contact

Radicalii liberi in alimentatie, tinerete fara batranete


Toata lumea viseaza sa opreasca timpul în loc pentru a-si pastra tineretea si frumusetea. Toata lumea vrea sa traiasca mult, dar nimeni nu doreste sa îmbatrâneasca. În realitate nimeni nu se teme cu adevarat de batrânete, dar se stie ca dupa ea nu mai urmeaza decât moartea. În profunzimi, teama de batrânete este teama de moarte. Este adevarat, tineretea are propria ei frumusete, dar la fel si batrânetea. Ea are maretia ei. Asa cum culmile acoperite cu zapada ale muntilor sunt atât de frumoase, la fel, parul alb al omului în vârsta are propria sa frumusete. În America sunt cheltuiti miliarde de dolari pe chirurgia plastica. Sa te împotrivesti naturii nu este ceva frumos. Dimpotriva este minunat sa fii în armonie cu natura indiferent de ce îti ofera: copilarie, tinerete sau batrânete.

"Omul devine cu adevarat frumos si plin de gratie abia la apogeul vârstei sale, când toate prostiile tineretii au disparut, când ignoranta copilariei nu mai exista, când omul a transces toata gama existentelor lumesti si a atins pragul dincolo de care poate deveni martorul tuturor înaltimilor pe care le-a urcat, în timp ce lumea continua sa traiasca în vaile întunecate" -  Osho

Stiinta zilelor noastre poate demonstra acum care sunt cauzele care produc îmbatrânirea tesutului, si cum poate fi aceasta prevenita prin metode naturale, pe care omul în ignoranta sa le uita mereu chiar daca acestea provin din gura nutritionistilor profesionisti. Se stie astazi ca din cauza degenerarii naturale a celulelor se produce o marire a procesului de eliminare a radicalilor liberi din organism, care nu sunt altceva decât niste toxine ale celulelor. Aceste toxine ataca celelalte celule ale organismului si produc accelerarea procesului de îmbatrânire prin omorârea lor. Pielea îsi pierde astfel elasticitatea si apar ridurile.

Pentru oprirea eliminarii radicalilor liberi este necesara întarirea sistemului imunitar printr-un stil de viata care sa lupte împotriva acestora, lucru care se poate realiza prin înlaturarea unor factori externi care favorizeaza eliminarea radicalilor. Dintre acestia: fumatul, razele ultraviolete, aditivii chimici din alimente, alcolul. Programul doctorului Cooper prevede îmbogatirea alimentatiei cu vitamine (C, E, betacaroten) fibre si realizarea unui stil de viata sanatos care sa combata în totalitate factorii externi de risc. 

Astfel doza zilnica pentru aportul de vitamina C ar trebui sa fie de 1000 mg, (cantitate asigurata de 15 portocale sau 10 cesti de fragi sau 25 ardei grasi) vitamina E 600 mg (cantitate asigurata de 10 cesti fulgi de grâu sau 200g nuci), iar betacaroten 30 mg (cantitate asigurata de 3 morcovi sau 4 pepeni galbeni sau 30 de rosii proaspete). In functie de aceste considerente elaborate de dr Cooper se poate alcatui un meniu pentru o zi.

 




Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

oreocereus-oreocereus
sansevieria-limba-soacrei
muscari-muscari
myosotis-nu-ma-uita
matucana-matucana
opuntia-opuntia
lantana-lantana
cissus-vita-de-apartament