elixir.ro
Home Login Contact

Ingrijirea tenului uscat


Pentru TENURILE USCATE sunt recomandate plantele care activeaza circulatia periferica si plantele care au rolul de a muia tesuturile înasprite si congestionate. Dintre acestea:

Florile de musetel - se folosesc ca si comprese cu infuzie prin amestecarea a 3 linguri de planta la o cana de apa. Compresia se apica pe fata timp de 10 -15 minute si are rolul de a activa circulatia periferica. Aceasta compozitie este deosebit de utila si în cazul igienei oculare putându-se folosi sub forma de compresa sau baie de aburi.

Sunatoarea - se foloseste ca si compresa cu infuzie prin preparare identica cu a musetelului având rolul de a stimula tesuturile uscate, rigide.

Florile de galbenele - se folosesc ca si comprese preparate din 4 linguri de flori la o cana cu apa, având utilizari deosebite si în igiena oculara.. Compozitia se aplica pe ten timp de 10-15 minute si are rolul de a stimula circulatia periferica.

Radacina de nalba mare - are proprietati de muiere a tesuturilor înasprite si congestionate. Se aplica pe fata timp de 30 de minute într-un preparat format din 3 linguri de radacini la o cana de apa în care se adauga o lingura de miere. Radacina de nalba mare este foarte utila si în cazul aparitiei unor retele de vinisoare rosii si vinetii pe nas si pe obraji ca urmare a unor tulburari circulatorii periferice si a vârstei. În acelasi tratament curativ având efecte emoliente se recomanda florile de levantica cu care se vor executa tamponari pe zonele respective a amestecului format din 2 linguri de flori si o cana cu apa. De asemenea radacina de nalba mare este utila în întretinerea tenurilor ridate si în igiena oculara.Din florile de nalba, în amestec cu florile de musetel si levantica la care se adauga amidon si putina apa calda se poate obtine o masca cu efecte deosebite în întretinerea tenului uscat.

În opozitie cu plantele enumerate mai sus, plantele care produc o activitate accentuata a circulatiei periferice se întrebuinteaza la întretinerea tenurilor anemice, palide. Pentru aceasta se folosesc florile de arnica sub forma de compresie dintr-o lingura de flori la 100 ml apa.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

lilium-crin
rhododendron-obtusum-rododendron
bergenia-craciunita
episcia-episcia
ixora-ixora
nerine-nerine
saintpaulia-violete-de-africa
coreopsis-lipscanoaice