plante si flori
Home Login Contact

Amaranthus - Stir

Cultivare si ingrijire

stir - amaranthus

Plante erbacee raspandite pe tot globul, pendente sau erecte, cu tulpini fragile si frunze viu colorate. Florile marunte sunt dispuse in panicule formate din spice compacte, lungi, erecte.

Amaranthus caudatus, originar din India, are tulpina rosie purpurie, erecte, groasa, ramificata, inalta de 0,70-1 m. Frunzele alterne eliptice sau oval lanceolate sunt petiolate. Inflorescenta de culoare rosie carmin este formata din flori mici aglomerate in verticile numeroase dispuse in spice lungi, formand o panicula ce atarna.

Amaranthus sanguineus, planta robusta, cu tulpina fin paroasa, cu striatiuni rosii, inalta de 1-1,5 m, garnisita cu frunze de culoare rosie-sangerie, alterne, oval lanceolate. Florile dispuse, o parte in spice lungi, formand o panicula mare ramificata, aproape erecta, o parte in glomerule la subsuoara frunzelor superioare, au culoarea viu purpurie. Infloreste din iulie pana in toamna.

Amaranthus salicifolius, de un deosebit efect prin cresterea piramidala, eleganta si frumosul colorit al frunzelor, alterne, liniare, foarte lungi (10-30 cm) si inguste (cca 1 cm) cu marginile ondulate aproape crete, de culoare bronzat-metalica cand este tanara, trecand cu timpul, prin roz-purpuriu-pal, mai tarziu, portocaliu si, in final, rosu. Tulpina, ramificata de la baza, are inaltimea intre 0,80 si 1 m.

Amaranthus se inmulteste prin seminte, a caror putere germinativa este de 4 ani, semanate de la inceputul lui aprilie in rasadnite. Semintele vor rasari in cca. 10 zile. Se aplica un repicat si se vor planta la loc definitiv, la distanta de cca 40-50 cm, pe la inceputul lunii mai, intr-un pamant humos, gras si expus la soare.

Poze cu: amaranthus

amaranthus 1 - stiramaranthus 2 - stiramaranthus 3 - stir

Plante din aceeasi categorie: gradina

../plante-si-flori/photos/gradina/dianthus-2256496.jpg
dianthus
../plante-si-flori/photos/gradina/babiana-2323931.jpg
babiana
../plante-si-flori/photos/gradina/cerastium-7174434.jpg
cerastium
../plante-si-flori/photos/gradina/monarda-6288150.jpg
monarda
../plante-si-flori/photos/gradina/calendula-4436067.jpg
calendula
../plante-si-flori/photos/gradina/astilbe-6395762.jpg
astilbe
../plante-si-flori/photos/gradina/leontopodium-9249169.jpg
leontopodium
../plante-si-flori/photos/gradina/digitalis-3716703.jpg
digitalis
../plante-si-flori/photos/gradina/aster-6746759.jpg
aster
../plante-si-flori/photos/gradina/bergenia-3418972.jpg
bergenia
Mai multe

Comentarii: Adauga