plante si flori
Home Login Contact

Abronia - Abronia

Cultivare si ingrijire - 1 comentarii

abronia - abronia

Aceasta familie cuprinde peste 30 de specii originare din partea de vest a Americii de Nord.

Plante anuale, cu crestere de tufa inalta de 25-30 cm. Au flori compacte, asemanatoare celor de Verbena. Se remarca printr-o inflorire indelungata.

Abronia umbrellata, tufa inalta de 15-20 cm, cu ramuri taratoare si frunze oval lanceolate. Infloresc in iulie-septembrie, intr-un raceum umbelat (8-15 flori), cu miros placut.

Inmultire si ingrijire Abronia

Abronia adora locurile insorite, asa ca asigurati-va ca primeste cel putin 6 ore de lumina solara directa in fiecare zi. Solul bine drenat este, de asemenea, crucial, deoarece Abroniei nu-i place sa-si ude radacinile. Udarea o data pe saptamana este suficienta, dar verificati intotdeauna umiditatea solului inainte de a uda pentru a evita exagerarea.

Cand vine vorba de inmultire, Abronia poate fi cultivata prin seminte sau inmultita prin butasi. Daca optati pentru seminte, semanati-le intr-un ghiveci sau direct in patul gradinii dupa ultimul inghet. Pastrati solul umed uniform pana cand semintele germineaza, ceea ce dureaza de obicei aproximativ 2-3 saptamani. Odata ce rasadurile au crescut putin, le puteti transplanta in locatia lor permanenta.

Alternativ, puteti lua butasi dintr-o planta Abronia sanatoasa. Pur si simplu faceti o taietura curata chiar sub un nod si indepartati frunzele inferioare. Inmuiati capatul taiat intr-un hormon de inradacinare si puneti butasii intr-un amestec de ghiveci bine drenat. Pastrati solul usor umed si asigurati putina umiditate prin plasarea unei pungi de plastic sau a unui propagator peste butasi. Dupa cateva saptamani, ar trebui sa se formeaze radacini si apoi se pot transfera butasii intr-un ghiveci mai mare sau in gradina.

Utilizari si beneficii aduse de Abronia

Pe langa faptul ca este o planta atragatoare din punct de vedere vizual, Abronia atrage si polenizatori, cum ar fi albinele si fluturii, cu florile sale vibrante si parfumul dulce. Poate fi un plus grozav pentru orice gradina care urmareste sa sustina si sa promoveze biodiversitatea.

In plus, Abronia este cunoscuta si pentru proprietatile sale medicinale. Unele remedii traditionale din plante folosesc Abronia pentru a trata problemele respiratorii, cum ar fi tusea si durerile de gat. Cu toate acestea, va rugam sa retineti ca este intotdeauna cel mai bine sa consultati un profesionist din domeniul sanatatii inainte de a utiliza orice planta in scopuri medicinale.

In plus, Abronia ajuta la prevenirea eroziunii solului si la suprimarea cresterii buruienilor. Obiceiul sau de crestere scazuta si natura raspandita o fac o alegere ideala pentru pante sau zone care au nevoie de mulci natural.

Asadar, daca sunteti in cautarea unei plante frumoase, usor de cultivat, care sa atraga polenizatorii, sa ofere beneficii medicinale si sa ajute la conservarea solului, Abronia este alegerea perfecta pentru gradina dumneavoastra.

Poze cu: abronia

abronia 1 - abroniaabronia 2 - abroniaabronia 3 - abroniaabronia 4 - abroniaabronia 5 - abronia

Plante din aceeasi categorie: gradina

../plante-si-flori/photos/gradina/nicotina-1437318.jpg
nicotina
../plante-si-flori/photos/gradina/monarda-6288150.jpg
monarda
../plante-si-flori/photos/gradina/bergenia-3418972.jpg
bergenia
../plante-si-flori/photos/gradina/brassica-5304076.jpg
brassica
../plante-si-flori/photos/gradina/anemone-8799338.jpg
anemone
../plante-si-flori/photos/gradina/iris-6450433.jpg
iris
../plante-si-flori/photos/gradina/astilbe-6395762.jpg
astilbe
../plante-si-flori/photos/gradina/primula-2377545.jpg
primula
../plante-si-flori/photos/gradina/abronia-4405051.jpg
abronia
../plante-si-flori/photos/gradina/eryngium-7641816.jpg
eryngium
Mai multe

Comentarii: Adauga

Vasi

Cum se inmulteste abronia?

Raspunde