elixir.ro
Home Login Contact

Tarotul, o combinatie intre Kabbala, numerologie si astrologie


Dintre artele divinatorii tarotul ocupa cel dintai loc deoarece stiinta lui imbina cunoasterea mai multor domenii ezoterice precum Kabbala, numerologia, astrologia si elemente din traditia secreta orientala.

Cativa reprezentanti de seama.

Unii dintre cei mai competenti autori de ocultism au fost: Teophrastus, Fabre D`olivet, Eliphas Levi, Paracelsus, Papus si altii, ceea ce arata ca aceasta stiinta este strans legatata de alchimie, gnosticism si ocultism in general. Toti acestia spun ca tarotul provine din egiptul antic. Eliphas Levi afirma "Tarotul este un alfabet hieroglific si numeral care prin intermediul caracterelor si numerelor sale exprima o serie larga de idei universale si divine". El mai afirma totodata ca: "Cvartetul simbolic, reprezentat de cele 4 aspecte ale sfinxului (om, vultur, leu, taur) isi gaseste corespondente in cele 4 elemente ale lumii antice care sunt: pamantul, apa, focul, aerul.

Simboluri care explica prin analogie singurul cuvant ascuns in sanctuarele de taina ale ocultismului. Acest cuvant nu a fost pronuntat ci scris si exprimat prin intermediul a 4 cuvinte ce reprezinta de fapt cele 4 litere sacre din alfabetul ebraic: YOD, HE, VAU, HE ( YEHOVA - numele ebraic al lui Dumnezeu). Astfel, tarotul este precum o matematica aplicata Absolutului Divin fiind liantul dintre tot ce este benefic pozitiv si ideal, un fel de loterie a gandurilor la fel de exacta ca si numerele. Este poate cea mai simpla si mai grandioasa conceptie a geniului uman".

Preotii marilor traditii spirituale ale antichitatii detineau arta tarotului. Papus spunea in una din cartile sale ca intreaga intelepciune initiatica a egiptului antic a fost intiparita in simbolurile tarotului cu scopul de a fi pastrate astfel pentru generatiile viitoare. Evolutia spirituala apare odata cu patrunderea intelesurilor arcanelor majore din tarot, ajutandu-ne sa intelegem treptele evolutiei spre desavarsire. Tarotul clasic contine patru subdiviziuni ale ocultismului: alchimie, astrologie, Kabbala si magie. Tarotul contine 22 de arcane majore si 56 de arcane minore. Este necesar sa se insiste asupra simbolisticii figurii ce desemneaza arcana respectiva. El ne ofera posibilitatea de a aplica eficient ideile continute in arcanele majore.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

dracaena-dracena
adonis-ruscuta
anthurium-floarea-flamingo
punica-granatum-rodiu
cleistocactus-cleistocactus
bougainvillea-bughenvilea
eryngium-scai
narcissus-narcise