Gen cuprinzand peste 300 de specii, raspandite pe tot globul, planta erbacee pana la sufrutescente, anuale, bianuale sau vivace, nici, stufoase, nepretentioase, foarte florifere, cu numeroase flori de culoare rosie si alba, simple sau involte, de o frumusete remarcabila, cu care se pot forma ronduri, borduri joase combinate cu alte plante cu acelasi timp de inflorire. Denumirea populara a acestei plante este Gusa Porumbelului.
Silene pendula, bianuala, cu tulpina inalta de pana la 10-25 cm, bine ramificata, vascoasa spre varf, cu frunze opuse, cele tulpinale lanceolate sau oblonge, cele inferioare obovate, florile axilare dispuse intr-un ciorchine foliaceu, de un roz placut.
Infloreste in mai-iunie. Fructul este o capsula.
Inmultirea se realizeaza prin seminte (puterea de greminatie a semintelor este de cca 3 ani), semanate pe straturi, afara, prin august-septembri. Cand rasadul a devenit suficient de viguros se repica la distanta de 15-20 cm pe alte straturi, de unde se scoate, pentru a se planta la loc definitiv la 35-40 cm distanta, intr-un pamant permeabil, ezpus la soare.
In timpul iernii, plantele se vor proteja contra gerurilor cu un invelis subtire de frunze.