plante si flori
Home Login Contact

Silene - Gusa porumbelului

Cultivare si ingrijire

gusa porumbelului - silene

Silene, denumita adesea Gusa Porumbelului, este o planta cu flori incantatoare care poate adauga o nota rafinata oricarei gradini sau spatiu interior. Pentru a profita la maximum de frumusetea ei este esential sa intelegeti cerintele sale specifice de ingrijire, inclusiv conditiile adecvate de iluminare, tehnicile de udare adecvate si alegerile adecvate de sol. 

Gen cuprinzand peste 300 de specii, face parte din familia Caryophyllaceae. Este raspandite pe tot globul, planta erbacee pana la sufrutescente, anuala, bianuala sau vivace, nici, stufoasa, nepretentioasa, foarte florifera, cu numeroase flori de culoare rosie si alba, simple sau involte, de o frumusete remarcabila, cu care se pot forma ronduri, borduri joase combinate cu alte plante cu acelasi timp de inflorire.

Ingrijire Gusa Porumbelului

Gusa porumbelului, fiind o planta iubitoare de soare, prospera atunci cand ii este furnizata multa lumina. In mod ideal, ar trebui sa fie pozitionata intr-un loc in care sa se poata bucura de lumina puternica, indirecta, timp de cel putin 6-8 ore pe zi. Lumina insuficienta poate duce la o crestere slaba, mai putine infloriri si o susceptibilitate crescuta la boli. 

Silene pendula, o specie mai des intalnitaeste o planta bianuala, cu tulpina inalta de pana la 10-25 cm, bine ramificata, vascoasa spre varf, cu frunze opuse, cele tulpinale lanceolate sau oblonge, cele inferioare obovate, florile axilare dispuse intr-un ciorchine foliaceu, de un roz placut.

Infloreste in mai-iunie. Fructul este o capsula.

Inmultirea se realizeaza prin seminte (puterea de greminatie a semintelor este de cca 3 ani), semanate pe straturi, afara, prin august-septembri. Cand rasadul a devenit suficient de viguros se repica la distanta de 15-20 cm pe alte straturi, de unde se scoate, pentru a se planta la loc definitiv la 35-40 cm distanta, intr-un pamant permeabil, ezpus la soare.

In timpul iernii, plantele se vor proteja contra gerurilor cu un invelis subtire de frunze.

Poze cu: silene

silene 1 - gusa porumbeluluisilene 2 - gusa porumbeluluisilene 3 - gusa porumbeluluisilene 4 - gusa porumbeluluisilene 5 - gusa porumbelului

Plante din aceeasi categorie: gradina

../plante-si-flori/photos/gradina/nicotina-1437318.jpg
nicotina
../plante-si-flori/photos/gradina/salvia-4440663.jpg
salvia
../plante-si-flori/photos/gradina/delphinium-8670405.jpg
delphinium
../plante-si-flori/photos/gradina/zinnia-2897701.jpg
zinnia
../plante-si-flori/photos/gradina/abronia-4405051.jpg
abronia
../plante-si-flori/photos/gradina/nemesia-1373961.jpg
nemesia
../plante-si-flori/photos/gradina/antirrhinum-3592813.jpg
antirrhinum
../plante-si-flori/photos/gradina/petunia-4480058.jpg
petunia
../plante-si-flori/photos/gradina/acanthus-6612094.jpg
acanthus
../plante-si-flori/photos/gradina/arabis-8615008.jpg
arabis
Mai multe

Comentarii: Adauga