elixir.ro
Home Login Contact

Ce se intampla in timpul postului negru?


În timpul postului corpul începe sa se hraneasca din depozitele de grasimi sau resurse acumulate pâna atunci. Rezerva de glicogen a ficatului si alte substante nutritive prezente în sânge sunt imediat folosite. Corpul nu mai este hranit, asa ca se va hrani singur astfel încât el îsi va calcula cu grija nevoile instinctual, folosind un minim de resurse la maxim de eficacitate. Cel ce posteste devine mai calculat mai atent mai armonios, nu se risipeste în lucruri fara sens. Astfel ca prin rezonanta capata o ordine interioara pe care o manifesta si în mod exterior si chiar o interiorizare marita. Acestea pot fi observate chiar din primele 2-3 zile de post. Înainte corpul era hranit în functie de poftele exterioare, hipnoza (diferite reclame), idei preconcepute (invitatii la mese), obisnuinte sau alte atitudini mentale dezechilibrându-se asfel. Acum, în timpul postului corpul tinde sa se reorganizeze regenerându-se, hranindu-se singur reducând la maxim pierderile de energie.

De aceea exista nenumarate cazuri când prin post, cum a fost mentionat si mai sus se pot vindeca boli precum diabet si chiar cancere sau alte maladii grave. 

- Experientele stiintifice bogate ne arata ca corpul, acum (în post) foloseste tesuturile si substantele care altfel în celule constituie un agent morbid de stingherire cum ar fi: tumefierile patologice, depunerile de substante straine, tot ceea ce este putred si slab. Substantele toxice sunt raspândite în sânge si eliminate prin ficat, rinichi si tub digestiv. De aceea daca întrerupem postul purificator prea devreme acestea revin la loc. 

- Partea morbida dispare iar substantele toxice ca iodul, mercurul, creozotul se simt pe limba în timpul postului tocmai pentru ca ele tind astfel sa iasa. Este bine de aceea sa se curete limba dimineata si sa se bea multa apa pura.

- Fenomenele de purificare sunt însotite câteodata de fenomene neplacute ca ameteli, dureri de cap, stari de sfârseala, batai de inima, tendinta de voma. Aceste fenomene dispar însa în timp si pe masura cresterii substantelor alcaline în corp. Se va bea apa minerala cu continut alcalin.

- Celulele devin mai mici, temperatura corpului scade cu 0,5 - 1 grade Celsius. Metabolismul scade, oxidarile se reduc deci si procesul de îmbatrânire, aparând chiar fenomenul invers. Scad si eliminarile dioxidului de carbon. 

- Muschii au un procent scazut de oxigen si fosfor. Devin însa mai bogati în calciu. Glucoza din sânge scade. 

- Toate portile de evacuare ale organismului sunt folosite din plin astfel ca resturile rezultate din arderea grasimilor si hidratilor de carbon ies si prin plamâni. 

- Transpiratia evacuata prin piele raspândeste un miros urât tocmai datorita eliminarii toxinelor din corp.

- Numarul batailor inimii scade de la 80 la 50 batai pe minut. În schimb la inimile slabe bataile pot creste. 

- Tensiunea arteriala scade iar la hipotensivi creste, tocmai pentru ca postul are o actiune echilibranta. 

- Circulatia sanguina si limfatica decurge mult mai usor. O importanta deosebita pentru cei bolnavi de inima sau boli ale vaselor de sânge. 

- "Interesant este ca în urma vigurozitatii nervilor si a irigarii mai bune a muschilor capacitatea de munca creste în cursul postului dar dupa primele 14 zile." 

Dr. Benedict

- Aciditatea generala si a sucului gastric scade.

- Ficatul, dupa epuizarea glicogenului arde grasimile tinându-le necontenit la discretia organismului, în ciuda postului si a activitatii intense ele pot creste în volum. Eliminarea bilei scade. Vezica biliara se contracta puternic eliminând nisipul si pietrele biliare. 

- Vasele sanguine din interiorul oaselor se largesc.

- Datorita purificarii intense, corpul devine mult mai expus la substantele toxice exterioare fiind hipersensibilizat dobândind chiar capacitati senzoriale înalte.

Pentru purificare este sufucient 10-15 zile de post însotit de consum de lichide (în functie si de vitalul persoanei) dar pentru tratarea unor maladii grave cum ar fi cancerul, postul trebuie prelungit pâna la 40 de zile. 

Este obligatoriu ca postul prelungit sa se faca sub supravegherea medicului.

Este foarte important sa nu se întrerupa postul odata început iar daca apar crize greu de suportat datorita purificarilor interioare (stari de ameteala, greata, frica etc.) trebuie sa se bea zeama în care au fost fierte legume sau frunte crescând astfel substantele alcaloide din corp pâna când starile vor trece, asta în cazul bolilor grave. Foarte important de asemenea este ca postul sa nu se considere o înfometare si chiar senzatia de foame sa nu fie acceptata. Trebuie bauta multa apa. Postul trebuie sa vina din interior, cu acceptarea si sustinerea dumneavoastra, altfel riscati sa va chinuiti cu o senzatie de foame continua dar care oricum va disparea dupa maxim 3 zile odata cu nevoia fizica de a va hrani.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

petunia-petunie
oenothera-luminita
bellis-banutei
cerastium-lana-caprelor
arabis-gascarita
ferocactus-ferocactus
Euphorbia-Poinsettia-Steaua-Craciunului
philadelphus-falsa-iasomie