elixir.ro
Home Login Contact

Arborele sefirotic sau arborele vietii


Arborele sefirotic (arborele vietii) reprezinta o abstractizare a creatiei si a planurilor energetice care exista in fiinta umana si in intreg macrocosmosul. Sefiroth-ele reprezinta emanarea razelor Divine care sunt 10 la numar. Ramurile acestui arbore se intinde in intreg universul fiind o schema a oricarui fenomen sau proces aratand modul in care divinul coboara in manifestare si in care omul poate urca la Dumnezeu.

Fiecare sefirotha este pazita de diferite ordine de ingeri si fiecare are o parola, un nume Divin a carei cunoastere arata ca discipolul a dobandit intelepciunea si a indeplinit cerintele pentru a urca in acea sfera.

Prima sefiroth-a reprezinta pe Dumnezeu, cauza primordiala, coroana. Se numeste KETHER. Din KETHER sunt emanate doua principii opuse: hocmah si binah care sunt doua polaritati ale intelectului Divin. Prima polaritate fiind masculina, pozitiva, dinamica, spiritul datator de viata, tatal tuturor lucrurilor iar a doua pasiv, reprezentand apele intunecate din Geneza dar care contin potential bogatia de viata a intregii lumi, semnificand mama. 
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

tagetes-craite
echinocactus-echinocactus
lychnis-opatel
viola-pansele
dianthus-garofite
myrtus-mirt
oenothera-luminita
papaver-mac