elixir.ro
Home Login Contact

Egoul sau falsa personalitate - a fii relaxat


Marea problema a oamenilor ce consulta un psihiatru provine din "stres". Fie ca apare din frustrari, relatii tensionate etc stresul desemneaza intotdeauna o contractie. Termenul englezesc stress, asta si inseamna: strans, contractat, incoltit. Opusul stress-ului deci vine de la destindere, relaxare, armonie. Acestea produc dilatatare, deci opusul contractiei.

La un nivel mai inalt fiinta nu isi doreste decat sa se desprinda de lucrurile de care depinde si care nu o lasa sa fie libera, caci ea va arata atasamente tocmai fata de acele lucruri de care ar trebui sa scape, suferinta venindu-i de la faptul ca atentia si energia sunt prizonierele lucrurilor de care ea este legata.

Practic exista doua tipuri de fiinte: contractate si dilatate. Primul tip sunt prinsi in propriile lor probleme, iluzii, haluinatii, incepand de la stres pana la diverse grade de nebunie. Al doilea tip este omul liber, care nu este neconditionat, care accepta totul si se multumeste cu ceea ce are. 

Starea de relaxare este in realitate starea naturala a fiintei umane. Cand nu esti natural nu poti fii relaxat. Acolo apare un efort, efortul de fii cineva, de a fii ceva. A fii tu insati nu implica nici un efort. Cand nu esti natural apar forme de stres iar fericirea nu isi poate face loc in mediul stresant si nici o fiinta stresata nu poate fii fericita, tocmai pentru ca fericirea implica o stare de dilatare. Afii natural este starea fireasca a omului, a nu fii deja implica efort. Acolo apare egoul. Acei oameni obosesc repede, ei uita sa se relaxeze. Cand esti relaxat de multe ori egoul dispare, cand esti relaxat poate sa apara fericirea.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

asparagus-asparagus
leontopodium-floare-de-colt
brassica-varza-decorativa
tulipa-lalea
forsythia-forsitia
nerium-leandru
cerastium-lana-caprelor
echinocereus-echinocereus