plante si flori
Home Login Contact

Nicotina - Regina noptii

Cultivare si ingrijire

regina noptii - nicotina

Plante anuale sau vivace, cu frunze mari, late si flori tubuloase, intrunite in panicule, erbacee sau sufrutescente pana la arbusti, isi au originea prin America de est se cea subtropicala si Australia.

Nicotina alata, are tulpina inalta, de 80-150 cm, de la baza ramificata, pe care sunt inserate frunzele alterne, sesile, cele inferioare inguste la baza sunt oblong lanceolate, lung acuminate, putin ondulate pe margini. Florile numeroase, dispuse in raceme, formeaza o panicula mare la verful tulpinii. Regina noptii se deschid numai in timpul noptii.

Infloreste din iunie pana toamna tarziu, cu un miros deosebit de placut, mai ales in aerul diminetilor si noptilor de vara. Semanatul (puterea de germinatie a semintelor este de 4 ani) se face in rasadnite calde sau in cutii pe la inceputul lui martie pana in aprilie. Semintele rasarind in cca 15 zile, iar rasadul dezvoltandu-se foarte repede, se va proceda la repicat cat de curand.

La loc definitiv vom planta numai rasadul viguros, pe distanta de 40-60 cm, pe la inceputul lui mai, intr-un pamant humos, adanc lucrat si expus la soare. Dupa plantare, se recomanda sa se puna in jurul plantelor un strat de balegar de rasadnita jumatate descompus, care va contribui la mentinerea umiditatii in pamant. In timpul verii vom uda patrunzator.

Poze cu: nicotina

nicotina 1 - regina noptiinicotina 2 - regina noptiinicotina 3 - regina noptiinicotina 4 - regina noptiinicotina 5 - regina noptii

Plante din aceeasi categorie: gradina

../plante-si-flori/photos/gradina/salvia-4440663.jpg
salvia
../plante-si-flori/photos/gradina/coreopsis-4024578.jpg
coreopsis
../plante-si-flori/photos/gradina/ricinus-6795296.jpg
ricinus
../plante-si-flori/photos/gradina/viola-6757263.jpg
viola
../plante-si-flori/photos/gradina/chrysanthemum-5956276.jpg
chrysanthemum
../plante-si-flori/photos/gradina/eryngium-7641816.jpg
eryngium
../plante-si-flori/photos/gradina/lathyrus-3603786.jpg
lathyrus
../plante-si-flori/photos/gradina/astilbe-6395762.jpg
astilbe
../plante-si-flori/photos/gradina/gazania-8951283.jpg
gazania
../plante-si-flori/photos/gradina/montbretia-8074138.jpg
montbretia
Mai multe

Comentarii: Adauga