elixir.ro
Home Login Contact

Numerologie - Polaritatea numerelor


Pitagora clasifica numerele ca fiind masculine si feminine, numerele pare fiind feminine iar cele impare masculine. Din cele mai vechi timpuri universul era considerat ca fiind polar, format din cele doua aspecte, pozitiv si negativ. Chinezii le numeau Yin - Yang. Yoghinii le numeau HA - THA. Rolul polaritatilor este de a se sustine reciproc, neutraliza (transcende) sau manifesta. Fara aceste polaritati intre pozitiv si negativ, intre par si impar viata nu ar putea exista.

Spre exemplu numarul 6 este un semn foarte feminin. De aceea el trebuie sa fie polarizat de un numar impar masculin. Numarul 1 il polarizeaza si de aceea numarul 16 este la indieni spre exemplu numarul armoniei si frumusetii. Numarul din fata da "puterea", sustinerea, iar cel care urmeaza spune despre aspectul, detaliul sau directia a ceea ce reprezinta numarul.

Numerele feminine reprezinta materialitatea, frumosul, armonia, luxul, pe cand cele masculine reprezinta focalizarea controlul, perfectiunea, misterul. La chinezi numarul 8 este cel mai ravnit numar deoarece acela care il are la casa se crede ca va fii foarte bogat. Numarul 2 inaintea lui 8 dublandu-i aspectul. Un asemenea numar la casa astazi este foarte scump.
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

dianthus-garofite
caladium-caladium
gladiolus-gladiole
kalmia-latifolia-dafinul
scabiosa-sipica
hyacinthus-zambile
portulaca-floarea-de-piatra
anthurium-floarea-flamingo