elixir.ro
Home Login Contact

Corpul de suferinta


"Atat timp cat nu esti capabil sa accesezi momentul prezent, orice durere emotionala pe care o experimentezi lasa in urma o durere reziduala care continua sa traiasca in tine. Se contopeste cu durerea din trecut care era deja acolo si ramane instalata in corp si minte. Aceasta durere acumulata este un camp de energie negativa care-ti ocupa corpul si mintea. Daca te uiti la el ca la o entitate invizibila esti foarte aproape de adevar, este corpul emotional al durerii. Are doua moduri de functionare: pasiv (adormit) si activ. Corpul durerii poate fi adormit 90% din timp, totusi la o persoana profund nefericita poate fi activ 100%.

Unii traiesc in mare parte doar prin corpul durerii, in timp ce altii il experimenteaza doar in anumite situatii. Orice il poate trezi, in special daca rezoneaza cu sabloanele durerii din trecutul tau. Cand este pregatiti sa se trezeasca chiar si un gand sau o remarca inocent facuta de cineva apropiat il poate trezi. Unele corpuri durere sunt relativ inofensive, ca de exemplu un copil ce nu vrea sa se opreasca din plans. Altele sunt mostrii viciosi si distructivi, adevarati demoni, unele violente fizic, altele violente emotional. Unele ataca oamenii din imprejur, in timp ce altele ataca propria gazda. Gandurile si emotiile pe care le ai atunci devin negative si autodistructive. Bolile si accidentele apar din cauza asta, iar unele imping si la sinucidere. Cand credeai ca cunosti o persoana si deodata te confrunti aceasta creatura urata pentru prima oara, este socant. Totusi este mai important sa o observi in tine insuti decat in altcineva. Urmareste orice semn de nefericire in tine insuti, in orice forma, poate fi corpul durerii trezit. Poate lua forma iritarii, nerabdarii, stari sumbre, depresie, furie, dorinta de a rani, dorinta de a trai o drama in relatia pe care o ai etc. Surprinde momentul cand se trezeste.

Corpul durerii doreste sa supravietuiasca ca orice alta entitate in existenta si poate sa existe doar daca te face sa te identifici in mod inconstient cu el. Atunci se poate ridica, sa preia controlul, sa devina tu si sa traiasca prin tine. Are nevoie sa se hraneasca prin tine. Se va hrani cu orice experienta care rezoneaza cu energia lui, orice creaza mai multa durere sub orice forma: furie, distrugere, ura, durere, violenta, drame emotionale, boala. Atunci cand corpul durere preia controlul, va crea o situatie in viata ta care va rezona cu energia lui pentru a se hrani. Durerea se poate hrani doar cu durere, durerea nu se poate hrani cu bucurie, o gaseste de nedigerat. In momentul in care corpul durere a preluat controlul, vei dori mai multa durere, vei deveni o victima sau un faptas. Vrei sa produci durere sau sa suferi din cauza ei sau amandoua. Nu este o diferenta prea mare intre cele doua. Nu esti constient de asta, desigur, si vei pretinde ca de fapt nu vrei durere. Dar priveste cu atentie si vei vedea ca gandirea si comportamentul tau sunt facute sa intretina durerea pentru tine si ceilalti. Daca ai fi complet constient, sablonul s-ar dizolva. Sa cultivi durerea in mod constient este nebunie si nimeni nu este la modul constient nebun.

Corpul durerii care este partea intunecata a egoului, ii este teama de lumina constiintei, ii este teama sa nu fie descoperit. Supravietuirea depinde doar de identificarea ta inconstienta cu el si de teama inconstienta de a te confrunta cu durerea ce este in tine. Dar daca nu o infrunti, daca nu aduci lumina constiintei in durere, vei fi nevoit sa o retraiesti din nou si din nou. Corpul dureii poate sa para un monstru periculos pe care nu suporti sa il privesti, dar este o fantoma fara substanta care nu poate face fata puterii prezentei tale.

Unele invataturi spirituale spun ca durerea este o iluzie si este adevarat, intrebarea este: Este adevarat pentru tine? O credinta pur si simplu nu inseamna ca este si adevarata. Vrei sa experimentezi durerea pentru tot restul vietii si sa pretinzi ca este doar o iluzie? Te elibereaza asta de durere? Ceea ce ne intereseaza este cum poti realiza acest adevar existent facandu-l real in propria ta experienta.

Asadar, corpul durerii nu vrea sa il observi direct si sa il vedezi asa cum este el. In momentul in care il observi, simti corpul lui de energie din tine si fii atent la el..identificarea este distrusa, dimensiunea inalta a constiintei a aparut, eu o numesc PREZENTA. Acum esti observatorul si martorul corpului durerii, asta inseamna ca nu te mai poate folosi pretinzand ca esti tu si nu se mai poate reincarca prin tine. Ai gasit cea mai puternica putere interioara pe care o ai. Ai accesat Puterea Prezentului."

 Eckhart Tolle
Comentarii: Adauga

Nu exista comentarii la acest articol

Articole din aceeasi categorie:


Articole din categoria plante: Plante

philodendron-filodendron
allamanda-alamanda
agapanthus-crin-albastru
aspidistra-aspidistra
mimosa-mimoza
viola-pansele
matucana-matucana
abutilon-adans-pristolnic