plante si flori
Home Login Contact

Cochlearia armoracia - Hreanul

Cultivare si ingrijire

hreanul - cochlearia armoracia

Tratarea sinuzitei cu Cochlearia Armoracia: remediul secret pentru congestia sinusurilor

Congestia sinusurilor poate fi o durere, la propriu. Adesea asociat cu raceala si gripa, congestia apare atunci cand sinusurile tale devin inflamate sau blocate cu mucus. Exist nenumrate medicamente fara prescriptie medicala care pretind ca amelioreaza aceasta problema, dar ati auzit de Cochlearia Armoracia?

Cunoscuta si sub numele de hrean, Cochlearia Armoracia este o planta populara care a fost folosita ca medicament traditional de secole. Apartine familiei Brassicaceae si este originara din sud-estul Europei si din vestul Asiei. Pe langa utilizarile sale culinare, Cochlearia Armoracia este renumita pentru proprietatile sale medicinale, in special pentru tratarea congestiei sinusurilor.

Deci, cum functioneaza hreanul (Cochlearia Armoracia) pentru a lupta impotriva sinuzitei? Raspunsul consta in compozitia sa chimic. Hreanul contine niveluri ridicate de compusi cunoscuti ca izotiocianat de alil, sinigrina si mirozinaz. Acesti compusi s-au dovedit a avea proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, care sunt esentiale in atacarea cauzelor principale ale congestiei.

Cand este consumat, hreanul declanseaza productia de mucus in zona nazala. Acest lucru poate suna contraproductiv, dar mucusul suplimentar ajuta la indepartarea iritantelor si bacteriilor care duc la congestie. Mai mult, studii recente au artat ca hreanul are potentialul de a reduce severitatea durerilor de cap cauzate de inflamatia sinusurilor, unul dintre cele mai frecvente simptome ale sinuzitei.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre hrean este ca poate fi consumat sub diferite forme. Poate fi consumat crud, adugat la diferite feluri de mancare sau luat ca supliment. Cu toate acestea, persoanele care sunt alergice la legumele crucifere, cum ar fi conopida si broccoli, ar trebui sa evite si hreanul.

In general, Cochlearia Armoracia este un remediu natural si eficient pentru congestia sinusurilor. Incorporand-o in dieta ta, poti sa-ti iei ramas bun de la simptomele frustrante si incomode ale sinuzitei si sa te bucuri de o viata santoasa, fara congestie.

Poze cu: cochlearia armoracia

cochlearia armoracia 1 - hreanulcochlearia armoracia 2 - hreanulcochlearia armoracia 3 - hreanulcochlearia armoracia 4 - hreanul

Plante din aceeasi categorie: medicinale

../plante-si-flori/photos/medicinale/m59.jpg
geum urbanum
../plante-si-flori/photos/medicinale/alchemilla-vulgaris-8100671.jpg
alchemilla vulgaris
../plante-si-flori/photos/medicinale/cichorium-intybus-4286106.jpg
cichorium intybus
../plante-si-flori/photos/medicinale/m87.jpg
primula officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/m92.jpg
pulmonaria officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/m82.jpg
potentilla reptans
../plante-si-flori/photos/medicinale/m44.jpg
fraxinus excelsior
../plante-si-flori/photos/medicinale/calendula-officinalis-4776607.jpg
calendula officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/m79.jpg
petasites officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/m101.jpg
thymus serpillum
Mai multe

Comentarii: Adauga