plante si flori
Home Login Contact

Echinacea purpurea - Echinacea

Cultivare si ingrijire - 3 comentarii

echinacea - echinacea purpurea

Echinacea Purpurea, cunoscuta si sub numele de floarea con violet, este o planta cu flori frumoasa originara din America de Nord, care a fost folosita de sute de ani pentru proprietatile sale medicinale. Petalele sale mov uimitoare, care formeaza o floare in forma de con, adauga un plus de culoare oricarei gradini si atrag polenizatori precum fluturii si albinele.

Echinacea Purpurea stimuleaza sistemul imunitar

Ceea ce face din Echinacea Purpurea o adevarata putere este capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar si de a lupta impotriva infectiilor. Aceasta planta este folosita in mod obisnuit pentru prevenirea si tratarea racelilor, gripei si a altor infectii respiratorii. De asemenea, este utilizat pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi eczema si psoriazisul.

Echinacea purpurea actioneaza prin stimularea productiei de celule albe din sange, care sunt responsabile pentru combaterea infectiilor. De asemenea, contine compusi numiti alchilamide, care s-au dovedit a avea proprietati antiinflamatorii si de calmare a durerii.

Daca doriti sa incorporati Echinacea Purpurea in rutina dvs., exista cateva forme diferite pe care le puteti incerca. Planta uscata poate fi preparata intr-un ceai sau puteti lua o tinctura sau un supliment de capsule. Este important de retinut ca, desi Echinacea Purpurea este in general sigura, poate interactiona cu anumite medicamente si ar trebui evitata de persoanele cu tulburari autoimune.

In general, Echinacea Purpurea este o planta versatila si eficienta, cu o lunga istorie de utilizare medicinala. Indiferent daca doriti sa va intariti sistemul imunitar sau sa adaugati putina frumusete gradinii dvs., aceasta planta mov merita cu siguranta luata in considerare.

Poze cu: echinacea purpurea

echinacea purpurea 1 - echinaceaechinacea purpurea 2 - echinaceaechinacea purpurea 3 - echinaceaechinacea purpurea 4 - echinaceaechinacea purpurea 5 - echinaceaechinacea purpurea 6 - echinacea

Plante din aceeasi categorie: medicinale

../plante-si-flori/photos/medicinale/angelica-archangelica-8776510.jpg
angelica archangelica
../plante-si-flori/photos/medicinale/m82.jpg
potentilla reptans
../plante-si-flori/photos/medicinale/m92.jpg
pulmonaria officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/echinacea-purpurea-3469105.jpg
echinacea purpurea
../plante-si-flori/photos/medicinale/foeniculum-vulgare-2777010.jpg
foeniculum vulgare
../plante-si-flori/photos/medicinale/m64.jpg
humulus lupulus
../plante-si-flori/photos/medicinale/cochlearia-armoracia-3275861.jpg
cochlearia armoracia
../plante-si-flori/photos/medicinale/alchemilla-vulgaris-8100671.jpg
alchemilla vulgaris
../plante-si-flori/photos/medicinale/m97.jpg
salvia officinalis
../plante-si-flori/photos/medicinale/m59.jpg
geum urbanum
Mai multe

Comentarii: Adauga

viorica

Cum se cultiva echinacea?

Raspunde
PAVEL

AM CULTIVAT PT. A FOLOSI PT PROPRIUL CONSUM ,CATEVA FIRE DE ECHINACEE SI MA INTERESEAZA DACA SE POT FOLOSI SI FLORILE PE LANGA FRUNZE? SAU MAI PRECIS CE SE UTILIZEAZA? SI CAND ESTE BINE SA LE RECOLTAM? VA MULTUMESC

Raspunde
elena

cum fac rost de seminte de echinacee?

Raspunde